Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rectorul UPT, DHC al Universităţii Óbuda

 
 
Rectorul UPT, DHC al Universităţii Óbuda

Conferire titlu DHC

28 Noiembrie 2017

 

 

 

 

 

 

Rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel ȘERBAN, a primit, din partea Universităţii Óbuda din Budapesta cea mai înaltă distincţie pe care o poate acorda o instituţie de învăţământ superior - titlul de Doctor Honoris Causa.

Distincţia e cu atât mai importantă cu cât Universitatea Óbuda , cu o istorie de 132 de ani, acordă astfel de titluri doar o singură dată pe an, cu ocazia Zilei Universităţii, în 2017 trei fiind personalităţile nominalizate  să devină  Doctor Honoris Causa.

În cadrul ceremoniei solemne au fost evidenţiate meritele prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel ȘERBAN atât în plan ştiinţific şi al managementului academic, cât şi al impulsionării relaţiilor de colaborare dintre Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea Óbuda. Coordonator de doctorat în domeniul ştiinţei materialelor,  coordonator în 18 granturi de cercetare şi membru în alte 61 (dintre care 10 cu fonduri europene), autor a 242 de lucrări ştiinţifice publicate şi a 19 cărţi de specialitate, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban este şi un adevărat avocat al relaţiilor dintre Universitatea Obuda şi Universitatea Politehnica Timişoara, mult îmbunătăţite în ultima perioadă”, se menţionează, printre altele, în motivarea acordării titlului.

Cele două instituţii de învăţământ superior au început colaborarea din anul universitar 2001/2002, pe linia automatizării şi calculatoarelor, iniţiatorul acesteia fiind prof.univ.dr.ing. Ştefan PREITL, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a UPT. Ulterior  relaţiile inter-universităţi au fost extinse atât pe partea academică, prin schimburi de profesori şi studenţi, cât şi pe linie de cercetare, mergând până la relaţii de  parteneriat în mai multe proiecte internaţionale.

Sunt onorat de titlul de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea Óbuda şi consider că acesta mi-a fost decernat atât pentru activitatea ştiinţifică şi de cercetare, cât şi ca urmare a bunelor relaţii stabilite în urmă cu 15 ani şi dezvoltate în ultima perioadă. Este, de asemenea, o recunoaştere a calităţii corpului profesoral, a activităţii academice şi de cercetare din Universitatea Politehnica Timişoara, una dintre instituţiile de renume din această parte a Europei”, a declarat prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel ȘERBAN.

 
Conferire titlu DHC
Conferire titlu DHC
Conferire titlu DHC
Conferire titlu DHC
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2018 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +