Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 de ani de învățământ la distanță în UPT

 
 
20 de ani de învățământ la distanță în UPT

Centrului de ID/IFR și e-Learning – CeL

6 Octombrie 2018

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timișoara a organizat, în zilele de 5 – 6 octombrie 2018, aniversarea a 20 de ani de la înființarea Centrului de ID/IFR și e-Learning – CeL (denumirea inițială a fost Centrul Regional de Studii în Învățământ la Distanță – CSID).
 

Cu această ocazie au fost organizate o serie de manifestări:

  • International Conference on eLearning in Central and Eastern Europe;
  • Aniversarea a 20 de ani CeL@20 – (CeL 20 years Ceremony – CeL@20);
  • Deschiderea anului universitar 2018-2019 pentru studenții anului I de la învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă;
  • Întâlnirea absolvenților de învățământ la distanță – CeL Alumni Party.


La acest eveniment au participat absolvenți și cadre didactice de la toate cele patru specializări: Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații (fost Tehnologii Audio-Video și Multimedia), Informatică, Comunicare și Relații Publice, Tehnologia Construcțiilor de Mașini. La aniversarea CeL au luat cuvântul, printre alții, actualul rector al Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, fostul rector și primul director al Centrului, prof.dr.ing. Nicolae Robu, actualul primar al Timișoarei, dar și actualul director al CeL, dr.ing. Diana Andone, care au rememorat începuturile și evoluția Centrului în cei 20 de ani de activitate.

Studenți din toată țara au absolvit cursurile CeL. Unii sunt din Timișoara, alții au străbătut România din celălalt capăt al ei. Absolvenții sunt parte din sufletul oricărei instituții de învățământ, ei contribuie la consolidarea și clădirea viitorului CeL. În cei 20 de ani de activitate, mii de cursanți au absolvit, în cadrul CeL, fie programe complete de studii universitare, fie cursuri de formare, perfecționare sau specializare.

CeL a fost înființat în anul 1998 sub denumirea Centrul de Studii în Învățământ la Distanță, în cadrul programului Phare Multi-Country, cu scopul de integrare funcțională în rețeaua trans-regională de centre de studii în învățământ deschis la distanță din Europa Centrală și de Est. În acești 20 de ani CeL a inițiat, promovat și gestionat învățământul la distanță în universitate, a creat și a gestionat Campusul Virtual al UPT și a dezvoltat activități de cercetare și implementare în eLearning și blended learning, mobile learning, a promovat resursele educaționale deschise (OER), educația deschisă, a dezvoltat UniCampus ca primul MOOC (Massive Open Online Courses) universitar din România pentru cursuri online, gratuite și deschise.

 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +