Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

După un adevărat maraton IT, UniHack 2023 și-a desemnat câștigătorii

 
 
După un adevărat maraton IT, UniHack 2023 și-a desemnat câștigătorii

După un adevărat maraton IT, UniHack 2023 și-a desemnat câștigătorii

20 Noiembrie 2023

 

 

 

 

 

Circa 300 de participanți, 16 categorii de premii, concurenți din România, Serbia, Macedonia, Grecia, Olanda și Germania, 81 de proiecte dezvoltate în 48 de ore, o conferință pe tema AI organizată în premieră sunt, pe scurt, câteva dintre datele statistice ale ediției 2023 a UniHack, tradiționalul hackaton organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara).

Pentru prima dată în cadrul acestui proiect, participanții au avut ocazia să participe la conferința UniHack 5, ce a avut ca scop explorarea modului prin care Inteligența Artificială influențează diverse domenii cheie din societate. Evenimentul a adus la un loc speakeri diverși ce au împărtășit idei și experiențe, oferindu-le participanților o experiență educativă care să le permită să-și dezvolte potențialul. Cei cinci speakeri care au luat parte la eveniment sunt: prof.univ.dr.ing. Călin Popa, de la Universitatea Politehnica Timișoara, Petru Popa, fondator al Zetta360, Cristina Săracu, fondatoare a platformei IncluziunePeBune.ro, prof.univ.dr.ing. Cătălin Daniel Căleanu, de la Universitatea Politehnica Timișoara, Răzvan Goșa, cercetător în domeniul securității la Bitdefender.

Conferința a fost urmată, pe parcursului weekend-ului, de desfășurarea propriu-zisă a hackathon-ul UniHack - o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu, pasionați de domeniul IT, care să le ofere oportunitatea de a se dezvolta și de a învăța lucruri noi în câteva zile.

Hackathon-ul s-a desfășurat în perioada 17-19 noiembrie 2023, participanții fiind grupați în echipe de 2-5 persoane, având la dispoziție 48 de ore pentru a concepe și implementa soluții software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea unor mentori experimentați și a reprezentanților companiilor, ONG-urilor și instituțiilor partenere. Cele mai reușite și inovatoare proiecte au intrat în cursa pentru premiile fiecărui track, oferite de către sponsori, dar și pentru premiul cel mare, în valoare de 2000 euro.

În urma jurizării proiectelor, au fost stabiliți câștigătorii:

  • Knowledge Bridge (organizat de Facultatea de Automatică și Calculatoare, sprijinit de Cobalt Sign) - Proiectul "Didactify", dezvoltat de echipa "Blob" (David Marian, Popica Beatrice) - valoarea premiului - 500 de euro.
  • Unity Rising (organizat de Incluziune pe Bune, sprijinit de Liga AC) - Proiectul "TimAble", dezvoltat de echipa "RunTimeErrors" (Vlad Petcu, Andrei Bratescu, Bianca-Denisa Bran, Mircea-Alexandru Anghelescu, Alexandru-Bogdan Serban) - valoarea premiului - 500 de euro.
  • Healthcare Revolution (organizat de Asociația Oncogen, sprijinit de The Access Group) - proiectul "HealthHub", dezvoltat de echipa "Redevo" (Claudiu Spiescu, Daniel-Stefan Parvan, Bogdan Florin, Barbu David, Nenciu Patrik David) - valoarea premiului - 500 de euro.
  • Green Future (organizat de Primaria TM, sprijinit de DevPlant) - Proiectul "Gunoi.AI", dezvoltat de echipa "Rainbow Squad" (Lukas Pottner, Tulcan Patrik, Matheus Melo, Arazmuhammet Atayev) - valoarea premiului - 500 de euro.
  • Cea mai bună aplicație React (susținut de The Access Group) - Proiectul "MyEDoctor", dezvoltat de echipa "Fantastic4" (Radu-Mihai Sîrbu, Șerban Tiurbe, Laza Denard, Catalin Brita) - valoarea premiului - 250 euro.
  • Cea mai bună aplicație TypeScript (susținut de DevPlant) - Proiectul "TensorRank" realizat de Gabriel-Marian Turcin - valoarea premiului - 500 euro.
  • Marele Premiu de 2.000 de euro a fost câștigat de proiectul "Gunoi.AI", dezvoltat de echipa "Rainbow Squad" (Lukas Pottner, Tulcan Patrik, Matheus Melo, Arazmuhammet Atayev).

UniHack 2023 a fost finanțat de Centrul de Proiecte, prin proiectul „Impuls în comunitate”.

 
După un adevărat maraton IT, UniHack 2023 și-a desemnat câștigătorii
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +