Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Editura Politehnica a redevenit marcă înregistrată la OSIM

 
 
Editura Politehnica a redevenit marcă înregistrată la OSIM

Editura Politehnica a fost înfiinţată în anul 1996 în ideea susținerii procesului de învățământ

29 Noiembrie 2018

 

 

 

 

Considerând imaginea şi identitatea ca deosebit de importante, Editura Politehnica şi-a reacreditat sigla la OSIM. Noua siglă păstrează imaginea celei vechi, dar a primit o haină nouă, în concordanţă cu normele de identitate vizuală ale UPT.

Editura Politehnica a fost înfiinţată în anul 1996 în ideea susținerii procesului de învățământ, dar și cu gândul de a contribui la creşterea prestigiului universităţii tutelare, prin publicarea unor lucrări reprezentative pentru potenţialul ştiinţific şi tehnic al Universităţii Politehnica Timişoara. Cele peste 1500 de titluri de carte şi aproape 900 de teze de doctorat publicate până acum vin în susţinerea acestei afirmaţii.

Editura Politehnica a depus eforturi susținute pentru a-și consolida poziția ca unitate profilată pe carte tehnică, științifică și didactică. Asigurarea calității în conținut și formă reprezintă unul dintre principalele obiective urmărite de Editura Politehnica.

Începând cu anul 2017, Editura Politehnica a intrat într-un proces de reinventare.

Noile colecţii lansate: „Monografiile UPT”, „Manulalul studentului”, intenţia de a revigora seria buletinelor ştiinţifice sub titulatura de „Jurnalele UPT”, precum şi facilitatea oferită studenţilor masteranzi de a-şi publica lucrările în periodice dedicate („Mastercom”, „Mastereng” şi Masterarch”) se înscriu în preocupările editurii de a sprijini activitatea ştiinţifică şi didactică.

Noua pagină web, cu facilităţi de comandă on-line de carte şi materiale promoţionale (www.editurapolitehnica.ro), deschiderea unei librării proprii („BOOKSHOP@UPT”) în centrul campusului universitar, sunt facilităţi prin care editura doreşte să fie mai aproape de beneficiarii săi.

Acțiunea intitulată „Politehnica 100" (aniversarea, în 2020, a 100 de ani de la înființarea Politehnicii timişorene), precum şi cadrul oferit de „Timişoara - capitală culturală europeană" ȋn 2021, vor fi evenimente pe care editura doreşte să le marcheze printr-o serie de lucrări reprezentative, lansări de carte etc., dorind să-şi aducă astfel contribuţia la promovarea imaginii spațiului politehnic și cultural timișorean.

 
Editura Politehnica a redevenit marcă înregistrată la OSIM
Editura Politehnica a redevenit marcă înregistrată la OSIM
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +