Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Experiențe în educația digitală

 
 
Experiențe în educația digitală

Peste 300 de participanți la prima ediție a workshop-ului

23 Iunie 2022

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia, împreună cu echipa de proiect Erasmus+ MODE-IT au organizat în data de 16 Iunie 2022, prima ediție a Workshop-ul internațional Transformare digitală, cu tema Experiențe în educația digitală / Digital transformation International Workshop, edition 1 - Experiences in digital education. Evenimentul a adunat peste 300 de participanți atât fizic, în sala Auditorium a Centrului de Conferințe UPT, cât și virtual.

Prima ediție a acestui workshop a debutat cu prezentarea curriculumului dezvoltat în cadrul proiectului Erasmus+ „Modernizare curriculară prin implementarea modelului MOOC”, precum și a certificatelor digitale deschise acordate în urma completării acestuia.

Ediția din acest an s-a concentrat pe tema – experiențe în educația digitală și a abordat concepte precum competențe digitale, micro-acreditări și microcredențiale, cursuri bazate pe MOOCs, blockchain, dezvoltarea educației digitale, transformare și inovare universitară și a inclus prezentări despre impactul pe care educația digitală l-a avut asupra învățământului, precum și despre inițiativele și proiectele care pot modela educația viitorului. 

Evenimentul a avut loc în limba română și a fost adresat adresat tuturor studenților, profesorilor din mediul academic și preuniversitar, dar și publicului larg. În cadrul workshopului au existat și sesiuni de interactivitate în mod direct cu participanții. Participarea a fost gratuită, fiind recunoscută prin Certificate digitale deschise.

Au fost prezentate mai multe inițiative ale universităților europene și ale platformei pentru educație digitală, precum și planurile educaționale și de inovare prevăzute de acestea, printre care și accelerarea pregătirii digitale a instituțiilor de învățământ superior politehnice către adoptarea durabilă a mai multor abordări online și mixte, dezvoltată în cadrul proiectului ”ACADIGIA – Instruire pentru Tehnologii Educaționale în Universitățile Tehnice”.

Ca puncte de mare interes pentru universitățile viitorului și pentru crearea de comunitate care se sprijină pe aceleași valori, dar și pe susținerea acestora în dezvoltarea educației deschise și digitale, au fost aduse în discuție inițiativele din România pentru integrarea Blockchain în educație, mai ales în contextul proiectului “EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain”, susținut de parteneriatul cu Infrastructura europeană a serviciilor blockchain (EBSI).

În plus, au fost aduse la cunoștiință diferite platforme prin care participanții pot accesa cursuri online, gratuite, în mod deschis de la orice nivel, printre care platforma UniCampus, Iversity, cursurile MODE-IT, DigiCulture, EBSI4RO.

Detalii despre proiect: https://www.mode-it.eu/  

Înregistrarea evenimentului precum și detalii suplimentare sunt disponibile accesând: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/workshop-international-transformare-digitala-editia-1/ 

Pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/euprojectmodeit 

 
Experiențe în educația digitală
Experiențe în educația digitală
Experiențe în educația digitală
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2022 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +