Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Întâlnire emoționantă la UPT

 
 
Întâlnire emoționantă la UPT

Absolvenții latino-americani din anii '80 au revenit la Timișoara

9 Septembrie 2019

 

 

 

 

 

O întâlnire emoționantă, specifică celor cu caracter latin, cu îmbrățișări, depănare de amintiri din perioada studenției, a avut loc vineri, 6 septembrie, la Centrul de Conferințe al UPT, unde s-au întâlnit, pentru prima oară în România de la absolvire, din anii '80, absolvenții latino-americani ai universităților din Timișoara.

Înainte de 1989, mulți tineri din țările Americii Latine au venit să studieze la universitățile din Timișoara. Aceștia au constituit și o Asociație a Foștilor Studenți Latino-Americani din Timișoara (Somos Latinos), care organizează întâlniri periodice. Primele astfel de întâlniri au avut loc deja în Mexic, Peru și Columbia, bucurându-se de mare succes, iar acum foștii studenți au revenit la Timișoara pentru prima oară după absolvire.

Punctul central al întâlnirii l-a constituit cursul festiv ce a avut loc în amfiteatrul K1 de la Centrul de Conferințe al UPT, manifestare organizată în parteneriat de Consulatul Onorific al Republicii Peru la Timișoara și Universitatea Politehnica Timișoara.

La eveniment au participat, alături de absolvenții promoțiilor 1982 – 1990, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar Republicii Peru în România, E.S. María Eugenia Echeverría Herrera, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în România, E.S. José Guillermo Ordorica Robles,  reprezentanții celor patru universități de stat din Timișoara. Invitat special al evenimentului a fost doamna Coleta de Sabata, fost rector al Politehnicii timișorene în perioadă respectivă, care le-a mai dat câte o notă absolvenților care au venit cu carnetele de student de atunci.

Principalul scop al întâlnirii a fost acela de a menține vii legăturile academice, culturale și de prietenie între România – țara gazdă - și America Latină, precum și între universități, pe de o parte, și comunitatea Alumni, pe de altă parte.

 
Întâlnire emoționantă la UPT
Întâlnire emoționantă la UPT
Întâlnire emoționantă la UPT
Întâlnire emoționantă la UPT
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +