Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT

 
 
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT

Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT a reunit 200 de participanți

29 Mai 2024

 

 

 

 

InoHub UPT (Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea Politehnica Timișoara) a organizat cu succes, marți, 28 mai, prima conferință de antreprenoriat dedicată studenților, intitulată SPARK by UPT. Evenimentul a avut loc la Centrul de Conferințe UPT, reunind aproximativ 200 de participanți entuziaști și dornici să își dezvolte cunoștințele și abilitățile antreprenoriale.

Antreprenori de succes și experți din domenii precum IT, MedTech, AgeTech și altele, au urcat pe scena SPARK by UPT pentru a oferi participanților perspective unice și valoroase asupra provocărilor și satisfacțiilor acestui domeniu.

Adam Somlai-Fischer, arhitect, designer de interacțiune și co-fondator al platformei Prezi, a transformat complet modul în care realizăm prezentările. Prezi a devenit un instrument revoluționar, permițând crearea de prezentări interactive și captivante care depășesc limitele slide-urilor tradiționale. În timpul discursului său, Adam a dezvăluit publicului secretele din spatele creării unor prezentări memorabile, punând accent pe importanța gândirii spațiale, a storytelling-ului și a designului vizual funcțional. A împărtășit cu noi câteva dintre detaliile din culisele fondării companiei Prezi, alături de alți doi asociați, vorbind despre provocările și succesele care au stat la baza construcției acestei platforme.

Laura Bulai, co-fondatoare a platformei online helperz.ro, care conectează utilizatorii cu profesioniști locali, a vorbit despre experiențele definitorii din viața ei ce au contribuit la succesul de astăzi al Helperz: cea mai mare comunitate de bone și menajere din România, având peste 17.000 de părinți înscriși.

George Diță, co-fondator al WiseUp și Product Manager pentru un fond de private equity din SUA, a împărtășit prima sa experiență antreprenorială din copilărie, când a creat și vândut colegilor săi de școală machete de colorat. În cadrul evenimentului, George i-a încurajat pe participanți să privească antreprenoriatul ca pe o unealtă valoroasă, subliniind că începerea acestui parcurs încă din studenție le poate spori semnificativ șansele de succes.

Maxim Rotaru, Fondator Webamboos, a vorbit la conferință despre cele 4 instrumente esențiale pentru orice antreprenor: viziunea, capacitatea de adaptare, responsabilitatea și perseverența. În discursul său, a subliniat, de asemenea și importanța de a nu renunța și de a valorifica perioada studenției pentru inițierea unei afaceri.

Ciprian Man, Angel Investor la Growceanu, a dezbatut legătura vitală dintre angel investors și studenți, evidențiind modul în care a investit și a reușit să atragă multiple finanțări pentru unul dintre startup-urile de succes din România, fondat de studenți - Rayscape. Această platformă software de ultimă generație utilizează inteligența artificială pentru a sprijini medicii radiologi în analiza imaginilor medicale.

Monica Moldovan, Co-fondatoare The Care Hub, a prezentat publicului discursul său despre semnificația misiunii sociale în antreprenoriat, evidențiind sursa sa de inspirație și parcursul său profesional, care a implicat o experiență vastă trăită în diverse colțuri ale globului. Cu toate acestea, a revenit acasă, fiind conștientă de chemarea sa personală. Astfel, s-a născut The Care Hub - o platformă ce facilitează conexiunea între familii și bone sau menajere. Până în prezent, platforma a furnizat peste 35.000 de ore de îngrijire pentru peste 600 de vârstnici.

Adina Wanda Fiat, Co-fondatoare MediNav, a prezentat publicului procesul prin care a identificat nevoia de a simplifica birocrația din industria medicală, ducând la crearea soluției „MediNav” - un asistent medical virtual. Acesta înregistrează în mod automat discuțiile purtate în timpul consultațiilor medicale, eliminând astfel pierderea de timp asociată completării diverselor documente. În cadrul prezentării, a îndemnat studenții să se concentreze în special pe clienți și pe nevoile acestora în etapele incipiente ale dezvoltării unei afaceri.

Evenimentul a fost moderat de Dragoș Argint, cunoscutul fondator și curator TEDxAristide Demetriade, care a facilitat discuțiile și a stimulat interacțiunile dintre speakeri și participanți.

SPARK by UPT a fost o oportunitate excelentă pentru studenți de a învăța direct de la lideri în domeniul antreprenorial și de a-și găsi inspirația pentru propriile proiecte inovatoare. Suntem mândri de succesul acestui prim eveniment și de impactul pozitiv pe care l-a avut asupra comunității noastre academice. Privim cu încredere în viitor, planificând deja ediția din 2025” - a declarat conf.dr.ing. Vlad Mihăescu, responsabil InoHub UPT în 2024.

Cuvântul de deschidere din partea universității, i-a aparținut Președintelui Senatului UPT, domnul conf.dr.mat. Liviu Cădariu-Brăiloiu: "Le mulțumesc antreprenorilor care au răspuns pozitiv apelului nostru și au decis să împărtășească experiența lor cu studenții. Dar apreciez în special curajul studenților care sunt prezenți aici și care sunt deschiși spre această zonă de antreprenoriat", a declarat acesta.

Interesul crescut pentru această inițiativă reflectă nevoia și dorința studenților de a se implica activ în antreprenoriat, un semn al dorinței lor de a-și construi propriile drumuri în lumea afacerilor. Ediția din acest an a fost realizată și cu sprijinul Timișoara Startups, ceea ce ne confirmă încă o dată, angajamentul comunității în promovarea inovației și a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor.

Pentru mai multe informații despre eveniment și despre inițiativele viitoare ale InoHub UPT, vă rugăm să vizitați pagina oficială a evenimentului: https://inohub.upt.ro/spark-by-upt/

Despre InoHub UPT:
InoHub UPT reprezintă Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea Politehnica Timișoara și este dedicată promovării inovației și antreprenoriatului în rândul studenților UPT. Prin diverse programe și evenimente, InoHub UPT sprijină dezvoltarea abilităților necesare pentru succesul în carieră și în afaceri.

 

Pentru informații suplimentare:

Vlad Mihăescu, Responsabil InoHub UPT 2024

vlad.mihaescu@upt.ro

 
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
Prima Conferință de Antreprenoriat pentru studenți – SPARK by UPT
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +