Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sute de studenți ai UPT au participat la deschiderea anului universitar ID/IFR

 
 
Sute de studenți ai UPT au participat la deschiderea anului universitar ID/IFR

festivitatea de deschidere a anului universitar pentru studenții care urmează cursurile la distanță și cu frecvență redusă

7 Octombrie 2019

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning a organizat sâmbătă, 5 octombrie 2019, festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 pentru studenții care urmează cursurile la distanță și cu frecvență redusă. La eveniment au participat sute de studenți și au luat cuvântul atât reprezentanți ai conducerii UPT, cât și ai facultăților care au în portofoliu specializări în regim ID/IFR.

Festivitatea de deschidere a debutat prin intonarea tradiționalului „Gaudeamus” și al imnului Politehnicii iar gazda evenimentului a fost directorul Centrului ID/IFR și e-Learning, dr.ing. Diana Andone. Aceasta a luat cuvântul și le-a urat „bobocilor” un călduros bun-venit din partea echipei CeL.

În continuare a luat cuvântul conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector al UPT și cadru didactic la specializarea Informatică. Acesta a felicitat studenții pentru alegerea făcută și le-a povestit acestora despre interacțiunile sale cu foștii studenți în regim ID, studenți cu o medie de vârstă mai mare decât cea de la zi, însă cu o abordare mult mai serioasă și motivată.

„În acest an sunteți a 100-a generație care începe facultatea în cadrul Universității Politehnica Timișoara. Aceasta este o universitate care are o tradiție și, probabil că diferența între noi și alte universități cu tradiție este că acordăm o atenție deosebită acestei forme de învățământ. Așadar, bine ați venit!”, a spus prorectorul UPT în fața studenților.

Prodecanul Facultății de Automatică și Calculatoareconf.dr.ing. Ciprian-Bogdan Chirilă a încurajat „bobocii” să termine specializarea informatică, amintind de succesul pe care domeniul IT îl are în zona de Vest, dar și despre beneficiile pe care le aduc locurile de muncă din zona IT: „Ați optat bine. Informatica este un domeniu de vârf în industria timișoreană. Și avem și locuri de muncă în domeniu. În UPT avem tehnologie, avem suport, iar Campusul Virtual este la mare înălțime. Vă doresc succes!”.

Unul din promotorii învățământului la distanță în UPT de mai bine de două decenii și, totodată, cadru didactic la specializarea Informatică – prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar le-a vorbit celor din sală despre experiențele pozitive ale celor care au reușit să termine ciclul de licență în regim ID: „Nu va fi ușor. Va fi o provocare, dar, atunci când veți termina, vă veți simți extraordinar. Vă veți simți împliniți iar familia va fi foarte mândră de voi. Asta văd în fiecare vară, la ceremonia de absolvire”.

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a fost reprezentată de către decanul acesteia, prof.dr.ing. Florin Alexa, care le-a urat studenților la distanță un parcurs lin, simplu și ușor: „Știu că unii luați un avion și veniți dimineața la examen de la depărtare, dar eforturile dvs. vor fi răsplătite. Și spun asta pentru că suntem într-o revoluție tehnologică și vedem asta în viața de zi cu zi. Mult succes!”.

Tot din partea facultății ETCTI, responsabilul academic pentru învățământ la distanță și promotor al acestei forme de învățământ încă de la începuturi, prof.univ.dr.ing. Radu Vasiu le-a vorbit studenților despre avantajele pe termen lung ale sistemului de învățământ la distanță: „După mine, faptul că lucrați și studiați la ID nu e un compromis, ci reprezintă viitorul. Toate studiile spun că în viitor, când vom avea cu totul alte meserii față de astăzi, veți lucra probabil majoritatea pentru niște firme la mii de kilometri distanță”.

Din partea Facultății de Științe ale Comunicării a luat cuvântul prof.univ.dr. Daniel Dejica-Carțiș, decan al facultății și cadru didactic la specializarea CRP ID: „Bine ați venit la UPT, la SC și, implicit, la CeL. Privim cu toții cu entuziasm, emoții și mândrie. Sunteți promoția care intră în anul centenarului și vor exista foarte multe manifestații științifice cu această ocazie, la care vă invităm pe toți să participați”.

Responsabilul academic pentru învățământ la distanță din partea specializării Comunicare și Relații Publice și profesor în cadrul departamentului, conf. dr. Gabriel-Mugurel Dragomir a încurajat studenții să abordeze cursurile în mod organizat: „Am avut rezultate foarte bune cu studenții de la ID și mi-am dat seama că se poate. Vă doresc să vă organizați eforturile și să ne revedem cu bine peste 3 ani”.

Singura specializare în regim învățământ cu frecvență redusă – Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Facultății de Mecanică  a fost reprezentată de către conf.dr.ing. Aurel Tulcan, prodecanul facultății. „Bine ați venit la Facultatea de Mecanică. Majoritatea lucrați și cred că majoritatea au venit aici să performeze. Nu o să fie ușor, dar ce-i ușor trece ușor iar ce-i greu, merită. Succes!”, le-a urat acesta „bobocilor”.

Responsabilul academic pentru specializarea TCM – IFR, ș.l.dr.ing. Adrian Dume, a încurajat studenții să lucreze în echipă, pentru rezultatele cele mai bune: „La TCM ne vom vedea de foarte multe ori, e greu, sunt multe ore și unii veniți și de departe. Vă încurajez să dezvoltați o colaborare bună între voi. E nevoie de asta pentru că veți face împreună proiectele. Bine ați venit!”.

Dr. ing. Diana Andone, directorul CeL și cadru didactic la specializarea TST – ID a încheiat festivitatea cu garanția că forma de învățământ ID/IFR le va aduce și alte beneficii noilor studenți: „Nu vă lăsați păgubași și nu renunțați! Vă garantăm că veți învăța lucruri noi și, pe deasupra, prin metodele de studiu puse la dispoziție în cadrul învățământului ID/IFR, veți învăța cum să învățați. Un studiu Forbes recent spune că peste 93% din personalul din domeniul ingineriei trebuie să învețe în fiecare lună ceva nou. Asta poți să faci numai online sau învățând să îți găsești surse singur. Și voi aveți avantajul că veți face asta la cursurile la distanță și frecvență redusă”.

În încheierea evenimentului, noii studenți au participat la un training de utilizare a platformei UPT – Campus Virtual – platforma oficială de suport a învățământului în regim ID și IFR. În aceeași zi, studenții celor 4 specializări – Informatică, Tehnologii și sisteme de telecomunicații, Comunicare și Relații Publice și Tehnologia construcțiilor de mașini au intrat în sălile de curs și au participat la prima zi de cursuri în regim ID/IFR.

În anul universitar 2019-2020 au fost admiși 100 de studenți la specializarea Informatică ID, 50 de studenți la specializarea Tehnologia Sistemelor de Comunicații, 64 de studenți la specializarea Comunicare și Relații Publice și 60 de studenți la specializarea Tehnologia Sistemelor de Comunicații.

 
Sute de studenți ai UPT au participat la deschiderea anului universitar ID/IFR
Sute de studenți ai UPT au participat la deschiderea anului universitar ID/IFR
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +