Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UPT, cea mai bună universitate din România în domeniile informaticii, calculatoarelor și electronicii

 
 
UPT, cea mai bună universitate din România în domeniile informaticii, calculatoarelor și electronicii

clasament publicat de Guide2Research

27 August 2020

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timișoara a fost clasată ca fiind cea mai bună universitate din România în Topul 2020 al celor mai bune universități cu programe de studiu în domeniul informaticii, calculatoarelor și electronicii, publicat de Guide2Research, unul dintre portalurile de top pentru cercetarea în aceste domenii. În clasamentul mondial, Universitatea Politehnica Timișoara se poziționează pe locul 449.

Clasamentul, bazat pe H-index și publicațiile DBLP, a fost conceput pentru a oferi comunității academice mai multă vizibilitate și expunere la contribuțiile de cercetare realizate de instituții de top din sfera informaticii, calculatoarelor și electronicii. Indicele Hirsch (H-index) este un instrument de evaluare a rezultatelor ştiinţifice ale cercetătorilor şi instituţiilor academice şi un criteriu de cuantificare a impactului ştiinţific al acestora prin număr de citări, iar DBLP este cea mai mare bază de date ce indexează lucrările științifice din domeniul informaticii, calculatoarelor și electronicii.

Poziția din clasament se bazează pe o sumă a valorilor H-index ale tuturor informaticienilor de top afiliați unei universități. Pragul Indexului Hirsch pentru a fi considerat un om de știință de top a fost stabilit la 40, cu condiția ca majoritatea lucrărilor lor științifice să fie în domeniul informaticii, calculatoarelor și electronicii și să fie indexate în DBLP.

În clasamentul Guide2Research, Universitatea Politehnica Timișoara este prezentă cu doi prestigioși cercetători în domeniu, cu o valoare totală a indexului Hirsch de 89 și un total de 254 de publicații DBLP:

  • Prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup, membru corespondent al Academiei Române, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare;
  • Prof.dr.ing. Ștefan Preitl, directorul Centrului de cercetare ştiinţifică în Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara în perioada 2001-2011.

Clasamentul reprezintă valorile H-index și DBLP colectate până la data de 25 august 2020 și se bazează pe examinarea detaliată a mai mult de 6000 de profiluri de ingineri și informaticieni de pe Google Scholar și DBLP.

 
prestigioși cercetători UPT
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +