Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Automatică şi Informatică Aplicată

 
 
Automatică şi Informatică Aplicată
Contact:  
adresa:
 
Bd. Vasile Pârvan, Nr. 2
300 223 - Timişoara, Jud. Timiş, România
telefon: 0256 403505
web: http://www.aut.upt.ro/

 

 

Scurtă descriere

Începuturile învățământului de automatică în Timișoara se regăsesc în anii ’90, când se înființează Facultatea de Calculatoare, Electronică și Automatică. Tot în anul 1990 se constituie și Catedra de Automatică.

Misiunea actualului Departament de Automatică și Informatică Aplicată (AIA) vizează educația și cercetarea în acest domeniu. Departamentul asigură cadrul desfășurării procesului didactic, pregătind ingineri capabili să abordeze problemele care apar la confluența IT&C cu alte domenii.

Automatica utilizează tehnica de calcul, îmbinată cu forța tehnologiilor din alte ramuri ale științei, pentru rezolvarea unor probleme din lumea reală. Inginerii automatiști ajung astfel să fie un factor integrator interdisciplinar. Departamentul creează competențe în zona conducerii de procese și a dezvoltării de produse software în domeniul informaticii aplicate, dispunând de o bază materială modernă, la zi, cu laboratoare specializate.

Prin activitatea didactică și de cercetare desfășurată, Departamentul AIA se constituie ca o componentă importantă din cadrul UPT.

 
AIA
AIA
 
 
Ultima actualizare: 2017-03-20
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +