Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Calculatoare și Tehnologia Informației

 
 
Calculatoare și Tehnologia Informației
Contact:  
adresa:
 
Bd. Vasile Pârvan, Nr. 2
300 223 - Timişoara, Jud. Timiş, România
telefon: 0256 403261
web: http://www.cs.upt.ro

 

 

 

Scurtă descriere

 

Departamentul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei este continuatorul primei Şcoli de calculatoare din România, creată la Politehnica din Timişoara prin străduinţa de excepţie a regretatului profesor Alexandru ROGOJAN. Astfel în anul 1966, la Politehnica din Timişoara absolvă prima promoţie de ingineri în specializarea calculatoare, proveniţi din studenţii secţiei de electromecanică şi, în acelaşi an ia fiinţă prima secţie de Calculatoare electronice din România.

Misiunea departamentului este de a forma specialişti de cel mai înalt nivel în domeniul calculatoare şi tehnologia informaţiei. În baza competenţelor sale, departamentul susţine majoritatea activităţilor didactice şi ştiinţifice necesare mai multor tipuri de programe de instruire pentru toate formele de învăţământ superior - inginerie, master, doctorat şi postdoctorat, având ca principale direcţii de aprofundare ingineria şi ştiinţa calculatoarelor, a software-ului şi tehnologia informaţiei. În acelaşi timp, în cadrul departamentului se desfăşoară activităţi de cercetare ştiinţifică fundamentală şi aplicată de înalt nivel.

 
CTI
CTI
CTI
 
 
Ultima actualizare: 2017-04-21
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +