Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Concursul „Politehnica prin ochii mei”

 
 
Concursul „Politehnica prin ochii mei”

O provocare pentru elevi, studenți, cadre didactice și absolvenți ai UPT

1 Septembrie 2020

 

 

 

 

 

În data de 11 noiembrie 2020, Universitatea Politehnica Timișoara împlinește 100 de ani de la înființare. Cu această ocazie UPT lansează o provocare elevilor (potențiali viitori studenți), studenților, cadrelor didactice și absolvenților UPT: să-și exprime propria viziune, creativă, asupra Politehnicii, în cadrul concursului de desen/schițe și fotografie „POLITEHNICA PRIN OCHII MEI”, care demarează la data de 1 septembrie 2020, dotat cu premii totale în valoare de 10.000 de lei.

Competiția, desfășurată pe două secțiuni – desen/schițe și fotografie - încurajează exprimarea prin schițe, desene sau fotografie a propriei viziuni asupra Universității Politehnica Timișoara în an aniversar. Organizatorii își doresc o interpretare cât mai creativă, diversă și liberă a acestei tematici.

Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Universității Politehnica Timișoara (www.upt.ro/) și pe pagina de Facebook dedicată competiției (www.facebook.com/politehnicaprinochiimei/), unde sunt publicate toate detaliile despre eligibilitate și condițiile de participare.

Secțiunea desen/schițe este dedicată elevilor și studenților, care sunt încurajați să exprime propria viziune asupra Politehnicii timișorene, prin intermediul unei lucrări în creion grafit, format A3, pe care să o transmită, fie personal, fie prin poștă/curier la Biblioteca UPT, Bd. Vasile Pârvan nr. 2B, Timișoara, cod 300 223, jud. Timiș, împreună cu formularul înscriere, disponibil pe site-ul UPT, completat și semnat. Eventuale întrebări se pot adresa, prin e-mail, la concurs.desen@upt.ro.

Secțiunea fotografie se adresează elevilor, studenților, cadrelor didactice și absolvenților UPT, care sunt provocați să trimită maxim 3 fotografii care să se încadreze în tematica menționată (în format JPG, cu o rezoluție de minim 2000 de pixeli pe latura lungă, iar dimensiunea totală să nu depășească 15 Mb), împreună cu formularul de înscriere, online, la adresa concurs.foto@upt.ro, unde se pot obține și detalii suplimentare.

Pentru ambele secțiuni, termenul limită de transmitere (data poștei în cazul secțiunii de desen/schițe) este 20 octombrie 2020.

Lucrările vor fi evaluate de câte un juriu de specialitate pentru fiecare secțiune, după cum urmează:

  • Secțiunea desen/schițe - Grigore Arbore Popescu - director Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică – Veneţia, conf.dr. George Păunescu, artist plastic - Universitatea București, as.dr.arh. Drăgan Dragomir - Președinte OAR filiala Timiș, lect.dr.art.pl. Vlad Ardeleanu – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, lect.dr.arh. Cristina Maria Povian - Facultatea de Arhitectură și Urbanism;
     
  • Secțiunea fotografie - Conf.dr.arh. Cătălina Bocan - Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, lect.dr.ing. Ciprian Dughir - Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Constantin Duma - Agerpress, as.dr.arh. Ovidiu Micșa – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Lucian Ronkov - Biroul Imagine UPT.

După jurizarea lucrărilor, se vor acorda premii și mențiuni în valoare totală de 10.000 de lei, în cazul secțiunii de fotografie existând și premii de popularitate, în baza voturilor online, pe pagina de Facebook, unde vor fi postate toate lucrările transmise. Rezultatele finale se vor anunța în data de 11 noiembrie 2020, când se împlinesc 100 de ani de la înființarea Politehnicii, ocazie cu care va fi organizată și o expoziție ce va reuni toate lucrările transmise.

Regulament concurs

Formular înscriere

 
Concursul „Politehnica prin ochii mei”
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +