Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Femeile cu o carieră în știință, celebrate la UPT

 
 
Femeile cu o carieră în știință, celebrate la UPT

Ziua Internațională a fetelor și femeilor în Science, Technology, Engineering, and Math

11 Februarie 2021

 

 

 

 

 

Pentru a celebra Ziua Internațională a fetelor și femeilor în STEM (Science, Technology, Engineering, and Math), care se sărbătorește în data de 11 februarie, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning, în colaborare cu Asociațiile EducaTM, IEEE România, Asociația One Source și IEEE Women in Engineering, a organizat un webinar, în seria „Împreună Online”, în care a invitat  femei care au o carieră impresionantă în domeniile STEM, cât și adolescente pasionate de domenii precum științele, tehnologiile, ingineria sau matematica.

Evenimentul a avut rolul de a onora contribuția crescândă a femeilor în știință, în domeniile tehnice și, de asemenea, de a împărtăși povești personale și surse de inspirație pentru educație și o cariera în STEM, alături de cei peste 1.500 de participanți care ne-au fost alături, atât pe platforma Zoom, cât și live, pe paginile de Facebook ale CeL, CM și UPT.

Sesiunea a fost moderată de dr.ing. Diana Andone - director Centrul de e-Learning UPT și Radu Ticiu - EducaTM iar invitatele webinarului au fost: prof.dr.ing. Elena Helerea - IEEE Women in Engineering, Universitatea Transilvania Brașov, prof.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar - Universitatea Politehnica Timișoara, vicepreședinte al Asociației Internaționale de Informatică Medicală, conf.dr.ing. Alina Dumitrel - prorector Universitatea Politehnica Timișoara, Elena Ciocan - BTS OAM DU Head, Nokia România, Delia Golcea - High-Tech mentor and Angel Investor, Ioana-Cristina BENEA - doctorandă, Universitatea Politehnica Timișoara, Laura Chirilă - elevă, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, Denisa Lepădatu - elevă, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, interesată de genomică, AI, transhumanism, și Cristina Cordun - MSc student in Astronomy, Leiden University.

Participarea a fost gratuită iar participanții au primit Open Badges (Certificate digitale deschise).

Detalii despre eveniment, precum și biografia participanților pe: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/webinar-impreunaonline-ziua-internationala-onu-a-fetelor-si-femeilor-in-stem/

Înregistrarea webinarului poate fi urmărită pe paginile de Facebook ale Universității Politehnica Timișoara și Centrului de e-Learning.

 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2021 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +