Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O echipă de la Universitatea Politehnica Timișoara a câștigat Big Idea Challenge 2018

 
 
O echipă de la Universitatea Politehnica Timișoara a câștigat Big Idea Challenge 2018

Echipa VisionX, formată din patru studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare

7 Martie 2018

 

 

 

 

 

Echipa VisionX, formată din patru studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara (Ștefan Iarca, Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Andrei Tenescu), îndrumați de lect.dr.ing. Sebastian Fuicu, a câștigat locul I și marele premiu al competiției Big Idea Challenge, ediția 2018, organizată de Microsoft. Rezultatul este meritoriu și prin prisma faptului că în concurs au fost înscrise sute de echipe din peste 40 de țări.

În cadrul Big Idea Challenge competitorii și-au „vândut” ideile, juriul le-a ales pe cele mai interesante și le-a oferit premii în bani (3000 USD pentru primul loc, 2000 USD pentru al doilea și 1000 pentru cel de-al treilea).

Proiectul VisionX este un sistem construit pentru a detecta automat anomaliile și bolile din corpul uman, cu ajutorul radiografiilor, Azure Machine Learning și Azure Functions. Proiectul va putea oferi informații relevante și oamenilor din zone deficitare în personal specializat în analiza radiografiilor și totodată este un sistem de ajutor pentru experți.

Practic, sistemul creat de studenții UPT analizează cu ajutorul inteligenței artificiale radiografiile, le compară cu cele circa 200.000 aflate în baza de date, iar pe baza unui algoritm creat de echipa VisionX pune diagnosticul.

Echipa lucrează acum la punerea în practică a proiectului, cu care se va prezenta apoi la Imagine Cup Global Competition 2018, organizată tot de Microsoft, cu premii de 100.000 de dolari. Până în luna mai trebuie trimis proiectul pentru etapa națională a competiției.

Le dorim mult succes!

 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +