Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

POLI - aniversarea unui simbol

 
 
POLI - aniversarea unui simbol

POLI - aniversarea unui simbol

4 Decembrie 2019

 

 

 

 

 

Sportul a fost o componentă esențială a pregătirii studenților Universității Politehnica Timișoara încă de la înființare, iar data de 4 decembrie este una simbolică, fiind cea la care, în 1921, a luat ființă, oficial, Societatea Sportivă Politehnica Timișoara, care, de-a lungul anilor, a devenit un simbol al orașului.

Conducerea actuală a UPT a marcat, și în acest an, nașterea unuia dintre cele mai de preț simboluri ale orașului, iubit și alintat de generații întregi de suporteri - POLI! Miercuri, 4 decembrie 2019, Biblioteca Centrală a UPT va găzduit un eveniment de suflet dedicat sportului, care a fost o componentă esențială a pregătirii studenților din Politehnica timișoreană, încă de la înființare.

Pe lângă prezentarea istoriei și a tradiției sportive din UPT, în cadrul manifestării au fost abordate și unele aspecte de actualitate, printre care preluarea CSU Politehnica Timișoara de către UPT, proiectele de dezvoltare a bazelor sportive,  au fost prezentate ultimele trofee obținute de sportivi (la scrimă și atletism), a fost lansată cartea „Olimpicii noștri” (autor Mihaela Popescu) și un album foto al Centrului de Copii si Juniori, a fost anunțată implicarea cunoscutului fotbalist Ioan Timofte în activitățile sportive derulate în cadrul UPT și, nu în ultimul rând, proiectele de viitor în ceea ce privește echipa de fotbal ASU Politehnica Timișoara.

Primul rector, Traian Lalescu, era şi un mare iubitor de sport. Astfel că, în toamna anului 1920, la scurt timp după înființarea Școlii Politehnice, se ia decizia constituirii unei noi asociaţii sportive: Societatea Sportivă Politehnica Timişoara. Pe scurt, „Poli”, care va deveni, de-a lungul anilor, mai mult decât un simbol pentru societatea şi fotbalul timişorean.

Formată, cel puţin la început, exclusiv din studenţi, echipa de fotbal SS Politehnica va începe să activeze în primăvara anului următor, 1921. Deşi gruparea activa deja de câteva luni bune, Societatea Sportivă Politehnica s-a constituit statutar la 4 decembrie 1921. Educația fizică a fost mereu materie obligatorie la Politehnică. De-a lungul celor aproape 100 de ani existență, sportul a jucat permanent un rol important la Universitatea Politehnica. Atât sportul de performanță, cât și cel de masă.

În decursul timpului, toate conducerile Politehnicii timișorene au acordat o atenție aparte sportului, dar și dezvoltării unei baze materiale care să susțină această această activitate, astfel încât astăzi Universitatea Politehnica Timișoara se poate lăuda cu baze sportive cum nu mai are nici o altă instituție de învățământ superior, puse gratuit la dispoziția studenților.

 
POLI - aniversarea unui simbol
POLI - aniversarea unui simbol
POLI - aniversarea unui simbol
POLI - aniversarea unui simbol
POLI - aniversarea unui simbol
POLI - aniversarea unui simbol
POLI - aniversarea unui simbol
POLI - aniversarea unui simbol
POLI - aniversarea unui simbol
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +