Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Realitatea virtuală în educație

 
 
Realitatea virtuală în educație

Realitatea virtuală în educație

12 Septembrie 2019

 

 

 

 

 

Ekaterina Prasolova-Førland - profesor în cadrul Departamentului de Educație și Învățare Permanentă în cadrul Norwegian University of Science and Technology (NTNU) - a fost joi, 12 septembrie 2019, invitata Centrului de eLearning (CeL) din cadrul Universității Politehnica Timișoara, unde a susținut o prezentare a modalităților de integrare a VR (realitate virtuală) în educație.

Prof. Prasolova-Førland lucrează cu lumi virtuale educaționale și tehnologii imersive încă din 2002, având peste 100 de publicații în domeniu. Este fondatorul organizațiilor Femei în VR/AR Norvegia, membru al board-ului XR Norvegia și este frecvent invitată ca speaker sau intervievată pe teme de tehnologii imersive pentru educație și formare.

A fost implicată în dezvoltarea unor simulări de realitate virtuală educațională pentru o gamă largă de destinatari, de la industria agrară acvatică până la Forțele Armate Norvegiene. Ekaterina Prasolova-Førland a fondat și conduce Centrul de Cercetare în Tehnologii Inovative Imersive pentru Educație (IMTEL) și a laboratorului de VR/AR (realitate virtuală și augmentată) – IMTELlab.

Laboratorul IMTEL, coordonat de prof. Prasolova-Førland a gestionat proiecte dedicate introducerii unor anumite meserii în centre de carieră dedicate industriei pescuitului, petroliere și a energiilor neconvenționale, învățării diverselor deprinderi medicale și jocuri dedicate conștientizării pericolelor și efectelor schimbărilor climatice.

Prof. Ekaterina Prasolova-Førland este de asemenea implicată într-o serie de proiecte legate de aplicarea tehnologiilor imersive în educația STEM, conștientizarea schimbărilor climatice, pregătirea profesională, medicină și terapie, ghidarea carierei, munca colaborativă, gestionarea urgențelor și alte domenii.

 
Realitatea virtuală în educație
Realitatea virtuală în educație
Realitatea virtuală în educație
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +