Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reuniune aniversară ARUT, pentru sărbătorirea Centenarului UPT

 
 
Reuniune aniversară ARUT, pentru sărbătorirea Centenarului UPT

ședință festivă online

11 Noiembrie 2020

 

 

 

 

 

 

Alianța Română a Universităților Tehnice - ARUT, s-a reunit miercuri, 11 noiembrie 2020, în ședință festivă, online, pentru a sărbători Centenarul Universității Politehnica Timișoara, înființată prin Decretul Regelui Ferdinand I din 11 noiembrie 1920. Alianța formată din principalele universități tehnice din România - Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea Tehnică de Construcții București și Universitatea Politehnica Timișoara - a luat ființă în anul 2017 cu scopul de a reprezenta atât o platformă de colaborare pentru cele mai prestigioase universități cu profil tehnic din țară, cât și o voce comună, puternică și permenent implicată în optimizarea politicilor din educație și cercetare.

Întâlnirea aniversară a fost și un bun prilej de cunoaștere a noilor echipe de conducere rezultate în urma alegerilor academice de la începutul acestui an, cele cinci universități fiind reprezentate de rectori, prorectori, președinți ai senatelor universitare și directori generali administrativi.

Toți cei prezenți au adresat mesaje de felicitare și urări Politehnicii timișorene la împlinirea a 100 de ani de la înființare, subliniind rolul acesteia în dezvoltarea orașului și a zonei, dar și afirmarea pe plan national și international, prin calitatea prestației academice, a cercetării și a absolvenților ajunși în toate colțurile lumii.

Totodată, în cadrul întâlnirii, s-a propus ca prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, fostul rector al UPT, inițiatorul, sufletul și președintele ARUT de la înființare și până în prezent să devină președinte onorific al Alianței Române a Univerităților Tehnice.

 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +