Universitatea Politehnica Timişoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un nou motiv de mândrie. O profesoară de la UPT, președinte al EFMI

 
 
Un nou motiv de mândrie. O profesoară de la UPT, președinte al EFMI

prof.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar

24 Octombrie 2018

 

 

 

 

 

Recunoașterea europeană a valorii cadrelor didactice reprezintă întotdeauna un motiv de mândrie pentru Universitatea Politehnica Timișoara, care confirmă spiritul lucrului de calitate promovat în UPT, instituție de învățământ superior clasată în grupa celor de educație și cercetare avansată.

O nouă recunoaștere în acest sens a avut loc recent. Doamna prof.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnica Timișoara, a preluat președinția Federației Europene de Informatică Medicală – EFMI, European Federation of Medical Informatics pentru un mandat de 2 ani (2018-2020) în cadrul unei impresionante ceremonii de transmitere a Marelui Colan al Președinților EFMI. Festivitatea a avut loc în 16 octombrie 2018, la Conferința Internațională MIE-STC 2018 desfășurată la Zagreb, în Croația.

Doamna profesor a fost aleasă președinte al EFMI de către Consiliul Federației cu ocazia Conferinței MIE 2018 de la Goteborg, Suedia, în aprilie 2018, fiind al doilea președinte ales direct prin vot. Pentru ea, pentru Universitatea noastră, pentru orașul nostru și pentru România este o poziție profesională măgulitoare, de prestigiu, o reflectare a activității bogate și valoroase a d-nei profesoare și a colectivului în care își desfășoară activitatea. D-na prof.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar consideră acest succes personal ca un succes românesc, fiind cadoul său pentru România 100.

EFMI este o organizație profesională de prestigiu, o federație a asociațiilor naționale de profil. Aceasta are ca obiective îmbuntățirea cooperării internaționale și promovarea cercetării, educației și a standardelor înalte în acest domeniu interdisciplinar de mare actualitate. EFMI funcționează ca organism regional al IMIA (International Medical Informatics Association – organizația mondială de profil). Președintele EFMI devine automat după cei doi ani, vicepreședinte IMIA pentru un mandat de 2 ani.

 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2018 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +