Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Universitatea Politehnica Timișoara și Alergotura susțin mișcarea fizică

 
 
Universitatea Politehnica Timișoara și Alergotura susțin mișcarea fizică

Deschiderea evenimentului a avut loc în data de 26 septembrie

27 Septembrie 2018

 

 

 

 

 

Sportul a avut un loc important în Universitatea Politehnica Timișoara încă de la înființarea acesteia, în 1920. Educația fizică e materie obligatorie în UPT de la începuturi și până în prezent. Generații întregi de sportivi s-au format și s-au afirmat la Politehnica.

Susținerea pe care Universitatea Politehnica Timișoara o acordă mișcării fizice s-a materializat acum printr-un nou proiect demarat în colaborare cu Clubul Sportiv Alergotura: instruire și antrenamente la bazele sportive proprii pentru toți cei care doresc să practice alergarea pe distanță lungă, la nivel amator, fie că sunt studenți sau cadre didactice la UPT, fie din afara instituției. Au fost invitați să se înscrie, pe lângă studenții și angajații Politehnicii, toți cei interesați de alergare și de un mod de viață sănătos. Iar doritori au fost destul de mulți, ceea ce dovedește, pe de o parte că timișorenii sunt interesați de mișcarea fizică, iar pe de altă parte, că inițiativa Politehnicii și a Asociației Sportive Alergotura a fost un succes.

Scopul principal al inițiativei este instruirea alergătorilor amatori, aceasta fiind necesară pentru menținerea formei pe perioadă îndelungată, evitarea epuizării, a accidentărilor sau forțării articulațiilor. Cei care doresc să practice alergarea vor primi informații despre nutriția necesară, timpul pe care ar trebui să-l aloce alergării, perioadele de odihnă și de recuperare. Chiar dacă alergarea se face la nivel de amator, trebuie respectate unele principii și reguli de bază.

Deschiderea evenimentului a avut loc în data de 26 septembrie, în Sala Polivalentă de la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara, cu o lecție teoretică urmată de antrenament fizic la Stadionul de la Baza 1 a UPT. Antrenamentele, în aceeași locație, vor continua și în zilele de 3, 10, 17 și 24 octombrie, de la ora 18:30, fiind coordonate de către profesorul Daniel Chirilă.

Prezent la evenimentul de deschidere, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector al UPT, a declarat că „Politehnica e legată foarte clar de sport. Peste doi ani vom avea 100 de ani de la înființare, peste încă un an, 100 de ani de mișcare sportivă. Sprijinim orice mișcare sportivă, că e la nivel de echipă, că e individual... Până la urmă e foarte bine să avem sport, și dacă e legat de Politehnică, cu atât mai bine”.

„Mă bucur că organizăm azi acest seminar, și urmează o serie de antrenamente. Practic răspundem cerințelor prietenilor noștri, colegilor de alergare, care au vrut să știe mai multe despre partea științifică și metodică a alergării. Vrem să le dăm posibilitatea să se pregătească pentru evenimentele pe care le vom avea în această toamnă, pentru Timișoara City Maraton, pentru Poli 98, eveniment deja tradițional, la începutul lunii noiembrie”, a declarat și Olimpiu Porumb, membru în conducerea Asociației Sportive Alergotura.

 
UPT și Alergotura susțin mișcarea fizică
UPT și Alergotura susțin mișcarea fizică
UPT și Alergotura susțin mișcarea fizică
UPT și Alergotura susțin mișcarea fizică
UPT și Alergotura susțin mișcarea fizică
UPT și Alergotura susțin mișcarea fizică
UPT și Alergotura susțin mișcarea fizică
UPT și Alergotura susțin mișcarea fizică
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +