Facultatea de Mecanică din cadrul Univesității Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Timișoara și cu sprijinul companiei Schaeffler Romania a organizat cea de a treia ediție a concursului național de limba engleză N.E.T.-NATIONAL ENGLISH TECHNOLOGY, la care au participat 31 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a de la liceele tehnologice și colegii tehnice din județele Timiș, Arad și Hunedoara.
Obiectivele acestui concurs sunt dezvoltarea unor abilități practice ale liceenilor din clasele a XI-a și clasa a XII-a și dobândirea unor noțiuni tehnice în limba engleză cu scopul de a facilita accesul elevilor pe piața muncii. De asemenea se are în vedere stimularea elevilor cu performanțe școlare care dovedesc aptitudini deosebite în comunicarea orală și scrisă în limba engleză conform standardelor de performanță stipulate în Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi.
Concursul s-a desfășurat în Amfiteatrul „Gheorghe Silaș” al Facultății de Mecanică și a constat în două probe: o probă scrisă care conține 3 subiecte (vocabular, gramatică și eseu adaptat pe profil) și o probă orală, în care elevul descrie liber o piesă, ansamblu mecanic, echipament, dintr-un laborator al Facultății de Mecanică.
Participanții la concurs au avut posibilitatea să viziteze campusul Facultății de Mecanică, să interacționeze cu studenți și cadre didactice care le-au prezentat o parte din laboratoarele facultății și să descopere oportunitățile oferite de calitatea de student al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Politehnica Timișoara.
Au fost acordate trei premii, pentru fiecare categorie de vârstă, elevilor care în urma susținerii celor două probe au acumulat cele mai bune punctaje. Premianții acestei ediții au fost:
Universitatea Politehnica Timișoara (www.upt.ro), cea mai veche instituție de învățământ superior din vestul țării, a fost înființată prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand la 11 noiembrie 1920. Universitate de cercetare avansată şi educaţie, UPT este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice şi cea a unor academicieni prestigioşi, cât și prin cei peste 140.000 de absolvenți care au dus renumele acesteia peste tot în lume. Având și o bază materială de invidiat, cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenţi.
Dimensiunea internațională a Universității Politehnica Timișoara este evidențiată și prin faptul că este parte a consorțiului european de universități E³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions, inițiativă sprijinită de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. E³UDRES² reunește universități europene de top pentru a colabora în dezvoltarea regiunilor inteligente și sustenabile prin educație inovatoare, cercetare aplicată și cooperare transdisciplinară. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial: https://www.eudres.eu/.