Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studenții pasionați de aplicații mobile, în concurs

 
 

 

Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează luni, 21 ianuarie 2019, începând cu ora 17:00, la Centrul de Conferințe al UPT, cea de-a VII-a ediție a Sesiunii de comunicări studențești pentru aplicații mobile. Competiția e dedicată dezvoltatorilor de aplicații mobile și a fost concepută în primul rând pentru studenții Departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul UPT.

Evenimentul se organizează anual în sesiunea de iarnă, în luna ianuarie, și își propune ca țintă mult mai largă să crească și să-i atragă pe tinerii pasionați de programarea aplicațiilor mobile, atât din Timișoara, cât și la nivel național.

Concursul nu urmărește să impună un anumit nivel de dificultate sau complexitate a proiectelor, ci caută idei valoroase. Anul acesta, concursul va fi organizat pe două secțiuni, cu criterii și clasamente separate de evaluare: Aplicații Utility & Lifestyle și Jocuri și aplicații de divertisment. În cadrul celor două secțiuni ale sesiunii vor fi prezentate proiectele selectate din proiectele de semestru pregătite în cadrul disciplinelor Sisteme mobile și aplicații, Programarea sistemelor mobile și Mobile systems and applications.

Studenţii vor prezenta juriului o serie de aplicaţii mobile interesante, printre care menţionăm: o aplicație de parcare a maşinii în Timişoara, o alta de condus un smart-car, de streaming, manager de cumpărături, o platformă de donat sânge, o aplicație de gestiune a bicicletelor dintr-un oraş, de detecţie din aer a violenţei urbane, realizare de adunări spontane, creare de muzică prin mişcarea telefonului, manager de evenimente muzicale sau o aplicaţie care notifică utilizatorul despre obiectivele turistice din jur.

Juriul va fi format din persoane din comunitatea antreprenorială, cea academică și cea a dezvoltatorilor cu experiență în domeniul aplicațiilor mobile.

 
 
Ultima actualizare: 2019-01-20
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +