Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comunicat - Număr record de înscrieri la RoboTEC 2019!

 
 

Concursul internațional RoboTEC, organizat de voluntarii din Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare), în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Automatică și Calculatoare și companiile din sfera IT&C, ajuns la cea de-a V-a ediție, câștigător al premiului „Cel mai bun proiect de/pentru tineret desfășurat în județul Timiș în anul 2018, în domeniul educației”, a încheiat înscrierile. După o perioadă de câteva săptămâni în care studenți și elevi pasionați de robotică au avut posibilitatea de a se înscrie la una dintre cele 7 probe ale concursului, organizatorii se mândresc cu numărul impresionant de înscrieri, și anume 212 participanți din 6 țări (Croația, Egipt, Italia, Macedonia, România și Serbia).

Scopul proiectului este de a încuraja și de a atrage cât mai mulți studenți și elevi spre domeniul roboticii, respectiv de a le oferi șansa de a-și aprofunda cunoştinţele de programare și de a le pune în practică. Cu fiecare nouă ediție a concursului această țintă este mereu depășită, ediția de anul acesta bucurându-se de participanți din toate colțurile țării, precum și din străinătate.

Dintre cele 7 probe la care participanții au avut posibilitatea să se înscrie (Line Follower Clasic, Line Follower Enhanced, Line Follower Turbo, Maze, Mini Sumo, Mega Sumo, Freestyle), cele mai solicitate sunt cele de labirint (Maze) și de urmărire a liniei (Line Follower Clasic).

În cadrul concursului, participanții vor beneficia de premii remarcabile, cazare, masă, transport în comun gratuit; în plus, nu există taxă de participare.

Momentele spectaculoase ale competiției RoboTEC 2019 vor putea fi urmărite de toți cei interesați la Shopping City Timișoara (23 martie) și la Facultatea de Automatică și Calculatoare (24 martie).

 

Pentru mai multe informații și pentru programul detaliat al concursului accesați:
Facebook: https://www.facebook.com/robotec.ac/,
Instagram: https://www.instagram.com/robotec.ligaac/
site-ul: http://robotec.ligaac.ro/.

 
 
Ultima actualizare: 2019-03-19
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +