Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comunicat - Mecanismele nedescoperite de Leonardo da Vinci, la Biblioteca UPT

 
 

Anul acesta se împlinesc 500 de ani de la intrarea în istorie a celui mai însemnat geniu al umanității, Leonardo da Vinci, Italia și Franța onorând cu manifestări majore acest eveniment. Omul universal renascentist este ilustrat la modul absolut de Leonardo, epoca sa marcând o perioadă fundamentală pentru istoria umanității. Artist și inginer vizionar, Leonardo a întrunit, poate pentru ultima dată, cele două laturi fundamentale pentru spiritul uman.

Arhitectul și artistul vizual Mihai Donici aduce și el un omagiu celui mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene din perioada de apogeu a acesteia, propunând o expoziție în acest spirit, de „Proiecte ideale și mecanisme nedescoperite de Leonardo”, o marcare neconvenționale a unei personalități unice.

Proiecte, caiete și mecanisme imposibile creionează în cheie postmodernă o personalitate irepetabilă, pentru care cuvintele maximale sunt justificate.

Organizată de Asociația Culturală Arte Factum, expoziția a fost instalată marți, 4 iunie 2019, în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, și va rămâne deschisă până în luna septembrie.

 
 
Ultima actualizare: 2019-06-05
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +