Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comunicat - Moment festiv la UPT: deschiderea de an cu numărul 100!

 
 

Deschiderea anului de învățământ la Universitatea Politehnica Timișoara a avut anul acesta un caracter aparte, fiind cea cu numărul 100. Dacă în 1920 Școala Politehnică își începea activitatea cu 117 studenți, dintre care 89 înscriși în anul întâi și 28 în anul pregătitor, anul 2019-2020 începe cu peste 14000 de studenți, la toate formele de învățământ, din care circa 4800 sunt  „boboci”.

Festivitățile organizate de cele 10 facultăți ale UPT au demarat încă de la ora 9:00, cu deschiderea festivă a anului la Automatică și Calculatoare, cea mai mare facultate a instituției, cu peste 3000 de studenți. La eveniment au luat parte primarul Timișoarei, Nicolae Robu, el însuși cadru didactic al facultății, rectorul UPT, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, prorectorul conf.dr.ing. Florin Drăgan, conducerea facultății, reprezentanți ai mediului economic, dar și ai studenților.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara le-a vorbit studenților despre istoria, tradiția, prestigiul și performanțele celei mai mari și renumite instituții de învățământ superior din vestul țării, subliniind eforturile pe care UPT le-a depus mereu pentru asigurarea celor mai bune condiții de studiu, de cazare și masă, pentru acordarea celor mai mari burse din țară, dar și pentru dezvoltarea unei baze materiale de invidiat, cu peste 100 de imobile, cea mai modernă bibliotecă din România, baze sportive cum nu mai are nicio altă universitate.

În luările de cuvânt din cadrul festivităților organizate de facultăți s-a amintit și faptul că generația care intră acum pentru prima dată în amfiteatrele UPT, generația cu numărul 100, are și privilegiul de a fi martor la evenimente importante, printre care 2020 - Anul Politehnicii în Timișoara, Centenarul UPT, dar și cele ce se vor derula în 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Astfel, îndemnurile pentru studenți au fost nu doar pentru a învăța, ci și de a gusta din plăcerile vieții de student.

Ca în fiecare an, reprezentanții mediului economic au fost alături de UPT și la festivități, așa cum sunt, de altfel, pe parcursul întregului an. Majoritatea acestora sunt absolvenți ai Politehnicii timișorene, ajunși în poziții de conducere sau chiar deținători ai unor mari companii. Așa cum aceștia au remarcat, mai în glumă mai în serios, spre deosebire de perioada studenției lor, un fapt îmbucurător este creșterea numărului studentelor, proporția acestora în rândul totalului studenților din UPT fiind în prezent de circa 50%.

Studenții au putut afla, cu această ocazie și perspectivele foarte bune de carieră pe care le au ca absolvenți ai Universității Politehnica Timișoara, mai ales în societatea tot mai tehnologizată de astăzi.

Nu în ultimul rând, cei mai buni studenți au fost premiați în cadrul festivităților de deschidere a anului de învățământ.

 
 
Ultima actualizare: 2019-09-25
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +