Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comunicat - UPT se implică în creșterea oportunităților de angajare a tinerilor

 
 

Universitatea Politehnica Timișoara coordonează un proiect transfrontalier în valoare de circa 200.000 de euro, finanțat în proporție de 85% din fonduri europene nerambursabile, în parteneriat cu Liceul „Nikola Tesla” din Vrsac, ce vizează creșterea oportunităților de angajare a tinerilor din zona de graniță româno-sârbă.

Proiectul „Through knowledge to business and smart development of Banat”, acronim Know to Develop, își propune crearea condițiilor organizatorice și instituționale pentru îmbunătățirea transfrontalieră și în rețea a educației, cunoștințelor și competențelor care vor răspunde nevoilor economiei și pieței muncii.

Valoarea adăugată a proiectului constă în crearea unei echipe multidisciplinare (profesor, angajator, tânăr), care se va dezvolta și va implementa fiecare activitate din proiect printr-o abordare personalizată pentru fiecare situație.

Proiectul se concentrează pe tehnologii  IT și sisteme de management, care vor încuraja și susține inovația, creativitatea, antreprenoriatul și economia bazată pe cunoaștere a tinerilor din zona de frontieră româno-sârbă.

Grupul țintă este format din:

  • 70 de tineri (în special șomeri) din zona transfrontalieră cu vârste cuprinse între 16-24 de ani, care va fi implicat în workshop-uri și ateliere de lucru, cu scopul de a crește gradul de angajabilitate;
  • 20 profesori români și sârbi vor beneficia de training-uri în domeniile IT, management și antreprenoriat;
  • 10 angajatori români și sârbi vor fi implicați în programul TES, în activitățile de instruire și consiliere organizate pentru tinerii din grupul țintă cu scopul de a-i ajuta să dezvolte abilitățile necesare pe piața muncii.

În mod indirect, ca urmare a rezultatelor proiectului, se anticipează că, alături de tinerii care reprezintă grupul țintă al proiectului, vor exista o serie de beneficiari secundari, cum ar fi profesorii de gimnaziu, instituțiile de învățământ superior, agenții economici, autoritățile publice locale și alți actori interesați din populația regiunii.

Proiectul este finanţat în cadrul competiţiei 2018 Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme Romania-Serbia, 2014-2020, încheiat între România și Serbia prin intermediul Instrumentului de Asistenţă pentru Preaderare (IPA). Autoritatea de implementare este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice. Valoarea totală a proiectului este de 195168,75 Euro, din care 85% reprezintă contribuția UE (valoarea UPT, 97 579.65 Euro, valoarea partener 97 589.10 euro).

 
 
Ultima actualizare: 2019-09-26
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +