Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comunicat - Echipele UPT, cele mai bune la hard&soft - Concurs internațional studențesc la Novi Sad

 
 

Două echipe de studenți de la Universitatea Politehnica Timișoara au participat, la sfârșitul lunii octombrie, la Concursul Internațional Studențesc Hard&Soft 2019 de la Novi Sad, Serbia, unde au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Competiția a avut loc la Facultatea de Științe Tehnice din Novi Sad, iar finala competiției la Clădirea Centrală a Universității Novi Sad.

Universitatea Politehnica Timișoara a participat cu o echipă de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și una de la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Echipele au avut de conceaput un algoritm care, pe baza unui semnal de ieșire audio de la un computer sau un telefon mobil, să recunoască sensul unei propoziții. După recunoașterea sensului propoziției a fost necesar să trimită cuvântul potrivit unei platforme IoT, iar ulterior, de pe platforma IoT, simbolul corespunzător trebuia trimis către o placă multimedia.

La finalul competiției, reprezentanții UPT s-au clasificat pe primele două locuri, după cum urmează: echipa Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, compusă din Gabian Butean, Valentin Tîrziu, Elisei Ilieș și Pavel Sergiu, coordonați de Syilard Bularka, au ocupat locul I, iar echipa Facultății de Automatică și Calculatoare, formată din Adrian Ionuț Țucudean, Adrian George Borsa, Liviu Aniel Alexa și Andrei Cristian Mătrăgună, s-a clasat pe locul al II-lea. Îndrumătorii echipelor au fost Szilard Bularka și Septimiu Mischie.

 
 
Ultima actualizare: 2019-11-04
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +