Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comunicat - UPT, coordonator al unui… pol de excelență

 
 

În data de 7 Noiembrie 2019 de la ora 11:00, la Casa Politehnicii nr. 2, Bd. Mihai Eminescu nr. 11, Timișoara, va avea loc întâlnirea de lansare a proiectului Eastern European twinning on Structural Integrity and Reliability of Advanced Materials obtained through additive Manufacturing.

Universitatea Politehnica Timișoara (România) coordonează proiectul Eastern European twinning on Structural Integrity and Reliability of Advanced Materials obtained through additive Manufacturing, Nr. 857124 câștigat în competiția H2020-WIDESPREAD-2018-03. Proiectul se derulează pe durata a 36 luni (1 octombrie 2019 – 30 septembrie 2022), iar partenerii sunt Universitatea din Belgrad (Republica Serbia), Institutul de Fizica Materialelor din Brno (Cehia), Universitatea din Parma (Italia) și Universitatea NTNU din Trondheim (Norvegia).

Obiectivul principal al proiectului este creșterea competențelor cercetătorilor de la Universitatea Politehnica Timișoara în domeniul manufacturării aditive și crearea unui pol de excelență est european în domeniu împreună cu Universitatea din Belgrad (Serbia) și Institutul de Fizica Materialelor de la Academia de Științe a Cehiei (Cehia). Pentru atingerea acest obiectiv se propune crearea unei rețele împreună cu Universitatea din Parma (Italia) și NTNU Trondheim (Norvegia).

Pentru atingerea obiectivelor în cadrul acestui proiect se va implementa un transfer de cunoaștere între parteneri prin mobilități ale cercetătorilor, ale doctoranzilor, organizarea a trei școli de vară, a unor workshop-uri pentru studenți și specialiști din industrie, a două conferințe internaționale. De asemenea la specializarea de Master Inginerie Mecanică Avansată de la Universitatea Politehnica Timișoara se va introduce un curs de „Teorie și aplicații de manufacturare aditivă”.

 
 
Ultima actualizare: 2019-11-07
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +