Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comunicat - Seară de tango la Biblioteca UPT

 
 

Lectoratul francofon din cadrul Universității Politehnica Timișoara (UPT) și Centrul de Limba Portugheză Camões din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în colaborare cu Biblioteca Centrală a UPT (BUPT) și Asociația Tango Timişoara îi invită pe toți cei interesați la următoarea seară a filmului francofon, care va avea loc miercuri, 26 februarie 2020, de la ora 18:30, la BUPT (Sala Polivalentă). Intrarea este liberă.

Filmul prezentat, Tango Negro - Rădăcinile africane ale tangoului (Tango Negro - Les racines africaines du tango) este un documentar de Dom Pedro. Documentarul în limba franceză va fi prezentat cu subtitrare în limba engleză (Franța | Angola | 2013 | 93 minute).

Sinopsis: Regizorul angolez Dom Pedro explorează expresia africanității tangoului și contribuția culturilor africane la crearea acestuia. Tangoul reflectă viața socială a sclavilor care au fost aduși în America de Sud - inclusiv Argentina și Uruguay - în cea mai mare parte din Africa Centrală, în special din fostul Congo. Filmul aduce la lumină părți din spectacole muzicale și interviuri cu mulți pasionați și istorici ai tangoului.

Proiecția va fi urmată de o scurtă demonstrație de tango susținută de Școala de Tango Timișoara. Cuplurile care vor dansa sunt:  Andrei Groza & Ramona Iovanescu și Maria Tirtea & Andreea Crăciun.

 
 
Ultima actualizare: 2020-02-25
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +