Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Femeia... pe drumul științei

 
 

Lectoratul francofon al Universității Politehnica Timișoara, în colaborare cu Biblioteca Centrală a UPT, invită femeile interesate la evenimentul cu tema „Scientifique? Pourquoi pas moi?” („Femeie în știință? De ce nu și eu?”), care va avea loc joi, 5 martie 2020, între orele 10:00 - 12:00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara.

În cadrul evenimentului vor avea loc întâlniri ale elevelor cu studente de la specializări tehnice din cadrul Universității Politehnica Timișoara și cu femei inginer din întreprinderi timișorene.

Evenimentul își propune să promoveze domeniile tehnice în rândul tinerelor și să prilejuiască întâlniri cu femei inginer, care le-ar putea deveni modele.

Programul evenimentului este următorul:

  • în deschiderea evenimentului va avea loc un joc pentru cunoașterea participanților și pentru a reflecta, din perspectiva diferitelor generații, asupra locului femeii în domeniile tehnice;
     
  • schimburi de informații sub forma unor „speed meetings”, prin care elevele vor afla detalii privind alegerile pe care le pot face, parcursul profesional și experiențele celor mai mari decât ele.
     

Evenimentul se desfășoară în cadrul Zilei Internationale a Drepturilor Femeii (8 Martie) și este organizat în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) și Asociația Elles Bougent.

Nu este necesară cunoașterea limbii franceze pentru participarea la eveniment.

 
 
Ultima actualizare: 2020-03-04
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +