Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara propune, și în acest final de an academic, un nou capitol din seria de expoziții FUTURE DAYS, un eveniment dedicat tuturor atelierelor de proiectare ale școlii timișorene.
Pentru această nouă ediție, expoziția reunește în premieră, în același spațiu – centrul ARChA – realizările ambelor programe de studii ale facultății: cel de Arhitectură Generală (6 ani) și cel de Mobilier și Amenajări Interioare (3+2 ani).
Proiectele expuse surprind o varietate de tematici, situri și contexte relevante atât pentru orașul nostru, cât și pentru regiunea de vest a țării:
Expoziția include și participările studenților anului II la concursul național CASA, respectiv ale celor din anul IV la concursul internațional Saint-Gobain – competiție la care echipa FAUT, reprezentând România, a fost distinsă cu premiul special acordat de către studenții participanți.
Nu în ultimul rând, etajul ARChA găzduiește și în acest an posterele-sinteză și machetele proiectelor de diplomă susținute de generația 2019–2025.
Vernisajul expoziției va avea loc în data de 3 iulie, începând cu ora 19:00, sala ARChA, marcând astfel încheierea celei de-a patra zile de susțineri ale proiectelor de diplomă.
Și în acest an, expoziția FUTURE DAYS este susținută și face parte din programul cultural UPT Campus Creativ.
Expoziția va fi deschisă și vizitabilă la cerere sau în cadrul evenimentelor FAUT, până la finalul lunii octombrie.
Universitatea Politehnica Timișoara (www.upt.ro), cea mai veche instituție de învățământ superior din vestul țării, a fost înființată prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand la 11 noiembrie 1920. Universitate de cercetare avansată şi educaţie, UPT este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice şi cea a unor academicieni prestigioşi, cât și prin cei peste 140.000 de absolvenți care au dus renumele acesteia peste tot în lume. Având și o bază materială de invidiat, cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenţi.
Dimensiunea internațională a Universității Politehnica Timișoara este evidențiată și prin faptul că este parte a consorțiului european de universități E³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions, inițiativă sprijinită de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. E³UDRES² reunește universități europene de top pentru a colabora în dezvoltarea regiunilor inteligente și sustenabile prin educație inovatoare, cercetare aplicată și cooperare transdisciplinară. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial: https://www.eudres.eu/.