Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arhivă - Studenți premiați 2018

 
 

 

2018

 

”PREMIILE PROFESIONALE CARPATCEMENT” este un concurs pentru studenții de la facultăți cu profil de construcții. Concurenții trebuie să rezolve un test grilă pe baza unei bibliografii.

Studenții Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara au obținut următoarele premii: Victor Soltan, anul III ICG, Premiul I, Angelo Andrei Pop, anul III CCIA, Premiul II și Tatiana Vascan, anul III CCIA, Premiul III,

la concursul care a avut loc în data de 27 noiembrie 2018, la Timișoara.

 

 

 


Concursul Imagine Cup 2018 Big Idea Challenge

Echipa de patru studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara (Ștefan Iarca, Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Andrei Tenescu din anul IV CTI), îndrumați de către lector.univ.dr.ing. Sebastian FUICU, a câștigat la sfârșitul lunii februarie 2018, Marele Premiu al competiției Big Idea Challenge organizată de Microsoft, cu proiectul VisionX.

Sistemul creat de studenții UPT analizează cu ajutorul inteligenței artificiale radiografiile, le compară cu cele circa 200.000 aflate în baza de date, iar pe baza unui algoritm creat de echipa VisionX pune diagnosticul. Cu alte cuvinte, ei au creat o aplicație în care se introduce radiografia în format electronic, aceasta este analizată cu ajutorul unor algoritmi de inteligență artificială creați de ei, iar rezultatul este afișat automat sub forma unei liste de diagnostice posibile, fiecare cu probabilitatea respectivă, și a unei hărți a zonelor de anomalii.

 


Concursul național de proiecte "Java Competition pentru universități", a fost organizat la sediul Oracle din București de ADFABER.org, în colaborare cu Oracle Academy România.
Tema concursului a fost "Smart City", iar la competiție au participat 35 de echipe, de la universități din toată țara.

Studenții Departamentului CTI, Gabriel Băban și Otniel Bogdan Mercea (an IV CTI), coordonați de dr.ing. Dan Cosma, au obținut Premiul al II-lea.

Studenții au conceput și dezvoltat complet sistemul software "SPark - Community-driven Parking", care își propune rezolvarea unei probleme cu care se confruntă majoritatea orașelor moderne si anume cea a gestionării locurilor de parcare într-un mod eficient.
Soluția constă în elaborarea unei aplicații mobile, susținută de un back-end complex Java Enterprise Edition și o bază de date Oracle, prin intermediul căreia cetățenii unui oraș pot vizualiza și rezerva în timp real locurile de parcare devenite libere, în oricare moment al zilei, într-un mod interactiv și dinamic.

 


 

Competiția Catalysts Coding Contest este un concurs internațional de programare organizat de firma româno-austriacă Catalysts Software.
CCC constă dintr-un algoritm organizat pe 7 nivele ce trebuie rezolvat în maxim 4 ore folosind orice limbaj de programare.

Concursul s-a desfășurat în 27 aprilie 2018 la Universitatea din Craiova.

Studenții Facultății de Automatică și Calculatoare: Cristian VĂJDEA, anul I master a câștigat Premiul II iar Coralia-Mihaela BODEA, anul 3 CTI, Premiul I.

 


Competiția iTEC sau IT Engineering Contest este un concurs de programare, dedicat atât studenților, cât și elevilor, organizat de Liga AC în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Studenții Facultății de Automatică și Calculatoare: Gheorghe DÂRLE, anul 2 Master, Arin TOACĂ din anul 3 CTI, Andreea GAVRILESCU anul 4 CTI, au câștigat Premiul I.

 


 

Studenți premiați la faza națională a concursului profesional științific studențesc de Rezistența materialelor ”C.C. Teodorescu”
ediția a XXXVII-a, la Rezistența materialelor, Universitatea din Pitești -  Facultatea de Mecanică şi Tehnologie, 10 - 12 Mai 2018

 

                                                                                                                               

la profilul mecanic:

Cosmin POPA - locul I M.E.C.T și Premiul Special AGIR:  student în anul IIB, domeniul Inginerie. mecanică, Facultatea de Mecanică

 

 

 

 

 

                                                                                      

la profilul nemecanic:

Alexandru-Viorel COȘA - locul I M:E.C.T - punctaj maxim și Premiul Special AGIR, student în anul IIC, domeniul Științe inginerești aplicate, Facultatea de Mecanică

 

 

 

 


Concurs Național de Sisteme Mecatronice de Zbor fără pilot (24-27 aprilie, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu)

Concursul urmărește stimularea și premierea studenților cu pregătire de excelență în domeniul sistemelor mecatronice, în proiectarea, realizarea și programarea de sisteme mecatronice avansate, cu control autonom sau teleoperare. Fiecare echipă participantă trebuie să proiecteze și să realizeze un sistem de tip UAV (Unmanned Aerial Vehicle – sistem de zbor fără pilot) cu care participă în concurs. Probele concursului vizează teleoperarea sistemului pe un traseu cu obstacole, respectiv parcurgerea autonomă a unui alt traseu cunoscut în prealabil și executarea de task-uri programate.

 

Studentul Drajile Josif al Facultății de Mecanică, anul 3, Roboti Industriali, a obținut Premiul III.

 

 

 


Salonul Național de Inventică și Creație Stiințifică pentru Tineret

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat în perioada 21 – 25 noiembrie 2018, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti, cea de a XVI-a ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”.
Salonul s-a desfăşurat în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură”. Deschiderea salonului a avut loc miercuri, 21 noiembrie 2018, la standul special amenajat în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo – Bucureşti.

Studentul Paul Andrei Constantin Macarie  din anul I IEC, din cadrul Facutății de Inginerie din Hunedoara a obținut Premiul II.

 


Concurs studențesc în domeniul Inginerie și Management – „Prof. dr. ing. Moise Țuțurea”

 

Studenta Monica BĂLAN, din anul IV, Specializarea  Inginerie economică în industria chimică și de materiale, domeniul Inginerie și Management, a obținut premiul III la Concurs național studențesc în domeniul Inginerie și Management – „Prof. dr. ing. Moise Țuțurea”, secțiunea Marketing, organizat de Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial, Universitatea Transilvania din Brașov cu lucrarea intitulată „Influența plasărilor de produse asupra deciziei de cumpărare”.

Lucrarea a fost coordonată de șef lucrări dr.ing. Larisa IVAȘCU.

Concursul a avut loc în perioada 18 – 19 mai 2018 la Brașov.


 

 
 
Ultima actualizare: 2020-04-24
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +