Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Colecția digitală de sculptură

 
 
Colecția digitală de sculptură

integrată în versiunea virtuală a Muzeului Jecza

3 Februarie 2021

 

 

 

 

 

Proiectul COLECȚIA DIGITALĂ DE SCULPTURĂ, integrat în versiunea virtuală a Muzeului Jecza și realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii, în contextul Zilei Culturii Naționale, a fost finalizat și inaugurat online în cadrul celei de-a XX-a ediții a seriei de webinarii #impreunaonline - „Povești digitale în Muzeul Jecza”. Au fost prezenți la eveniment peste 300 de participanți, printre care oameni de cultură, din mediul academic, apropiați ai Fundației Triade.

Partenerii proiectului COLECȚIA DIGITALĂ DE SCULPTURĂ – Fundația Interart Triade, Universitatea Politehnica – prin Centrul Multimedia și Centrul de eLearning – și Galeria Jecza au prezentat celor peste 300 de participanți Muzeul Jecza, prin „poveștile digitale” ale sculpturilor (digital storytelling) - prezentarea drumului creativ, pornind de la idee – concept – schiță – matriță și până la lucrarea finală, dar și pagina web cu elemente de imagini 2D, imagini de realitate augmentată, tururi virtuale pentru vizualizarea operelor de artă și, totodată, colecția digitală a 100 de sculpturi Peter Jecza.

Moderator al evenimentului a fost dr.ing. Diana Andone - director Centrul de e-Learning UPT, iar în rândul celor care au luat cuvântul s-au numărat inițiatoarea proiectului, dr. Sorina Jecza-Ianovici - Fundația Interart Triade, Andrei Jecza - Jecza Gallery, reprezentanții Universității Politehnica Timișoara – conf.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul UPT, și prof.dr.ing. Radu Vasiu, directorul Centrului de Multimedia – echipa de implementare a proiectului – lect.dr.ing Muguraș Mocofan, lect.dr.ing. Silviu Vert, lect.dr.ing. Andrei Ternauciuc, ing. Daniela Stoica și Rafael Leucuța –, alături de oamenii de cultură timișoreni invitați - scriitorii prof.dr. Pia Brînzeu, Robert Șerban și prof.dr. Marcel Tolcea.

Evenimentul a fost transmis live simultan pe platforma Zoom și pe paginile de Facebook ale Fundației Interart Triade, ale Galeriei Jecza, ale Centrului de e-LearningCentrului Multimedia și a proiectului DigiCulture Erasmus +, adunând zeci de mesaje, felicitări și gânduri pozitive din partea audienței.

Proiectul poate fi vizitat la adresa https://jecza.ro/, unde vizitatorii pot regăsi elemente de imagini 2D, imagini de realitate augmentată, tururi virtuale pentru vizualizarea operelor de artă, precum și o colecție digitală impresionantă de sculpturi Peter Jecza.

Colecția digitală de sculptură urmărește selectarea a 100 de lucrări, în scopul de a se constitui o colecție-pilot prelucrată digital, ce va adăuga o identitate virtuală celei existente în formă materială. Vom avea astfel un muzeu și proiecția sa virtuală, accesibilă oricărui vizitator non-prezent.

Detalii despre eveniment și înregistrarea acestuia sunt disponibile la adresa:  https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/webinar-impreunaonline-povesti-digitale-in-muzeul-jecza/

 
Colecția digitală de sculptură
Colecția digitală de sculptură
Colecția digitală de sculptură
Colecția digitală de sculptură
Colecția digitală de sculptură
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2021 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +