Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Recunoaștere internațională pentru un profesor UPT

 
 
Recunoaștere internațională pentru un profesor UPT

Medalia „Paolo Lazzarin”,

7 Iunie 2021

 

 

 

 

 

Recunoașterea internațională a valorii cadrelor didactice este întotdeauna un motiv de mândrie pentru instituția din care acestea fac parte.

Recent, Asociația Italian Group of Fracture (IGF) a conferit profesorului Liviu MARȘAVINA, prorector al Universității Politehnica Timișoara și membru corespondent al Academiei Române Medalia „Paolo Lazzarin”, ca o recunoaștere a cercetărilor remarcabile privind caracterizarea materialelor celulare polimerice și aplicarea cu succes a criteriului energiei specifice de deformație la aprecierea ruperii acestor materiale.

Ceremonia de decernare a avut loc în cadrul celei de-a 26-a Conferințe Internaționale de Rupere și Integritatea Structurală organizată de Italian Group of Fracture în perioada 26 – 31 Mai 2021 la Universitatea Politehnico di Torino, Italia.

Dr. Paolo LAZZARIN (1957 – 2014) a fost profesor la Universitatea din Padova, Italia, cu contribuții remarcabile în studiul câmpului de tensiune și deformație din vecinătatea fisurilor și crestăturilor. El a propus criteriul de rupere bazat pe energia specifică de deformație medie cu aplicații la ruperea statică și la oboseală. A fost editor al jurnalului Wiley Fatigue and Fracture of Engineering Materials and Structures. În memoria sa, Italian Group of Fracture a instituit, în anul 2019, Medalia „Paolo Lazzarin”.

Prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina are contribuții de excepție în domeniile rezistenței şi încercării materialelor, mecanicii ruperii și oboselii materialelor, a analizei numerice şi experimentale a tensiunilor și deformațiilor. Este recunoscut pe plan național și internațional ca expert în determinarea experimentală a parametrilor de Mecanica ruperii, în simularea numerică a propagării fisurilor și în dezvoltarea unor metode moderne de estimare a integrității și durabilității structurilor.

 
Recunoaștere internațională pentru un profesor UPT
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2021 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +