Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Școală de vară online

 
 
Școală de vară online

La Facultatea de Mecanică a UPT

18 Iunie 2020

 

 

 

 

 

O colaborare începută în urmă cu peste 20 de ani între Universitatea Politehnica Timișoara și Institutul Politehnic din Grenoble, Franța, continuă și în 2020, cu adaptarea la noul context epidemiologic.

Școala de vară „Product design and manufacturing”, o manifestare devenită deja tradițională, organizată de Departamentul de Ingineria Materialelor și Fabricației de la Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, își desfășoară cea de-a VII-a ediție online, în perioada 8 - 19 iulie 2020. La eveniment participă 23 de studenți din anul III de la  Institutul Politehnic din Grenoble, Facultatea de Inginerie Industrială, specializarea Ingineria Performanței Industriale Durabile, în baza unei convenții semnate între cele două universități.

În programul școlii de vară sunt prevăzute 75 ore de activitate sub formă de cursuri, tutoriale și aplicaţii (altădată și vizite în întreprinderi din zona industrială Timișoara), care se încheie cu evaluarea cunoștințelor.

Școala de vară cuprinde următoarele module: CAD (SL Adrian Dume și SL Dorian Ștef), Process Planning (Prof. George Drăghici), CAM (Conf. Adrian But),  Metrology (Conf. Aurel Tulcan) și Manufactoring Systems (Conf. George Belgiu).

Colaborarea Universității Politehnica Timișoara cu Institutul Politehnic din Grenoble în domeniul concepției integrate a produselor și proceselor datează de peste 20 ani, la UPT fiind organizat în anul 1999, cu sprijinul Ambasadei Franței la București, primul Modul de învățământ francofon susținut de profesori de la Grenoble, în cadrul studiilor aprofundate Fabricație flexibilă.

Colaborarea a continuat cu participarea unei echipe din UPT la proiecte europene (FP 6, Leonardo da Vinci, Erasmus+), stagii de proiect de diplomă, master și doctorat ale studenților din UPT la Grenoble etc.

Responsabilul acestor proiecte este prof.em.dr.ing. George Drăghici, directorul Centrului de Cercetări în Inginerie Integrată.

 
Școală de vară online - Facultatea de Mecanică
Școală de vară online - Facultatea de Mecanică
Școală de vară online - Facultatea de Mecanică
Școală de vară online - Facultatea de Mecanică
Școală de vară online - Facultatea de Mecanică
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +