Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studenții UPT au creat aplicații mobile și au câștigat bilete la Barcelona

 
 
Studenții UPT au creat aplicații mobile și au câștigat bilete la Barcelona

Studenții UPT au creat aplicații mobile și au câștigat bilete la Barcelona

23 Ianuarie 2019

 

 

 

 

 

Au creat aplicații mobile, le-au prezentat în fața unui juriu de specialitate și au câștigat bilete la Barcelona. Centrul de conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit luni, 21 ianuarie 2019, cea de-a VII-a ediție a Sesiunii de comunicări studențești pentru aplicații mobile. Competiția e dedicată dezvoltatorilor de aplicații mobile și a fost concepută în primul rând pentru studenții Departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul UPT.

Amfiteatrele K1 și K2 ale Centrului de Conferințe al UPT au găzduit cele două secțiuni ale competiției: Aplicații Utility & Lifestyle și Jocuri și aplicații de divertisment. În cadrul celor două secțiuni au fost prezentate proiectele selectate din proiectele de semestru pregătite în cadrul disciplinelor Sisteme mobile și aplicații, Programarea sistemelor mobile și Mobile systems and applications. Evenimentul se organizează anual în sesiunea de iarnă, în luna ianuarie, și își propune ca țintă mult mai largă să crească și să-i atragă pe tinerii pasionați de programarea aplicațiilor mobile, atât din Timișoara, cât și la nivel național. Concursul nu urmărește să impună un anumit nivel de dificultate sau complexitate a proiectelor, ci caută idei valoroase. Juriul a fost format din persoane din comunitatea antreprenorială, cea academică și cea a dezvoltatorilor cu experiență în domeniul aplicațiilor mobile.

Studenţii au prezentat juriului o serie de aplicaţii mobile interesante, printre care menţionăm una de parcare a maşinii în Timişoara, alta de condus un smart-car, de streaming, manager de cumpărături, o platformă de donat sânge, de gestiune a bicicletelor dintr-un oraş, de detecţie din aer a violenţei urbane, realizare de adunări spontane, creare de muzică prin mişcarea telefonului, manager de evenimente muzicale sau o aplicaţie care notifică utilizatorul despre obiectivele turistice din jur.

Câștigătorii celor două secțiuni ale competiției sunt următorii:

Utility & Lifestyle Apps

1. Roșculescu-Nemeș Vlad - framework de condus un smart car (proiectul constituie o platformă modulară pentru implementarea unui sistem Internet of Things, și este personalizată pentru controlul și comunicarea cu un autovehicul),  

2. Băjănescu Ana-Maria, Barbul Athina - Pethood: app pentru socializare canină,

3. Albu Alexandra - ParkTiMe: it's TIME to PARK you car in TM  și  Molin Andy - ShopTogether: manager de cumpărături partajate.


Entertainment Apps

1. Antal Călina, Sulea Călin - STEVE - Space Travel with the Extraordinary Valiant Explorer (un joc 2D de supraviețuire, care are loc în spațiu, având ca personaj principal o entitate extraterestră ce colectează resurse și învinge inamici),  

2. Chiu Robert - Yarhar: simulator de navă de pirați,

3. Bulzan Andrei - 3D Music Control: creezi muzică prin mișcarea telefonului și Cosma Patricia, Csestanovits Judith, Damian Melisa - FestApp: manager de evenimente muzicale.


Locul I de la fiecare categorie a fost răsplătit cu bilete de participare la Mobile World Congress (în valoare de 800 de euro de persoană, care va avea loc la Barcelona, în perioada 25 - 28 februarie 2019).

 
Studenții UPT au creat aplicații mobile și au câștigat bilete la Barcelona
Studenții UPT au creat aplicații mobile și au câștigat bilete la Barcelona
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +