Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UPT își dezvoltă parteneriatele internaționale

 
 
UPT își dezvoltă parteneriatele internaționale

Colaborare cu Universitatea din Kragujevac

28 August 2019

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timișoara își întărește poziția de instituție de învățământ superior de calibru pe plan regional și internațional, prin stabilirea de noi parteneriate cu universități din Serbia.

După 1989, prin căderea barierelor impuse de regimul comunist, Universitatea Politehnica Timișoara a reluat colaborările internaționale, iar printre primele colaborări au fost cele cu instituții de învățământ superior din Serbia. Primele contacte au fost stabilite încă din 1993, inițial între cadre didactice, iar ulterior între departamente, facultăți, în decursul timpului fiind efectuate numeroase vizite recirpoce, schimburi de studenți, proiecte în parteneriat.

Actuala conducere a Universității Politehnica Timișoara a decis instituționalizarea acestor parteneriate, prin încheierea unor acorduri de colaborare bilaterală cu marile universități din țara vecină, care să permită extinderea relațiilor.

În acest context, o delegație a UPT, condusă de rectorul instituției, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, din care au mai făcut parte conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector, și conf.univ.dr.ing. Marian Greconici, responsabil din partea UPT cu relația cu instituții de învățământ superior din Serbia, a efectuat o vizită la Universitatea din Kragujevac, unde a fost primită de rectorul acesteia, prof.univ.dr. Nenad Filipovic.

Discuțiile au vizat dezvoltarea relațiilor de colaborare, în special pe linie de cercetare, prin stabilirea unor teme comune, mai ales că Universitatea din Kragujevac, o universitate multidisciplinară, are în structura sa și o Facultate de Științe Tehnice, care deține o pondere însemnată, chiar și rectorul instituției provenind din cadrul acesteia. Cu această ocazie partenerilor din Serbia le-a fost transmisă invitația de a vizita, la rândul lor, Politehnica timișoreană, unde urmează să fie definitivat și semnat parteneriatul de colaborare.

 
UPT își dezvoltă parteneriatele internaționale
UPT își dezvoltă parteneriatele internaționale
UPT își dezvoltă parteneriatele internaționale
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +