Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UPT, locul 1 pe țară în domeniul Calculatoare, Tehnologia informației și Informatică, în ranking-ul THE

 
 
UPT, locul 1 pe țară în domeniul Calculatoare, Tehnologia informației și Informatică, în ranking-ul THE

ranking-ul Times Higher Education (THE)

7 Octombrie 2021

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timișoara se plasează pe primul loc în țară în domeniul Computer Science în prestigiosul ranking Times Higher Education (THE) pentru anul 2022, dat publicității miercuri, 6 octombrie 2021, în Marea Britanie. UPT este plasată pe locurile 600 - 800 la nivel mondial, zonă în care mai este plasată Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Pe domeniul Inginerie, Politehnica Timișoreană se situează pe locul 2 în țară și pe locul 1 între universitățile tehnice, la egalitate cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, ambele fiind situate, la nivel mondial, pe locurile 801-1000.

Rectorul UPT, conf.univ.dr. Florin Drăgan, a subliniat că „această clasare a universității noastre pe primele locuri în țară și pe locuri fruntașe la nivel mondial este o consecință a culturii performanței, promovată mereu în UPT, dar și a eforturilor depuse în ultima perioadă și a deschiderii către cercetare, prin proiecte în zonele tehnologiei de vârf în care Politehnica are o expertiză temeinică, cum sunt inteligența artificială, microelectronică, securitatea cibernetică, cercetarea multidisciplinară în colaborare cu alte universități, ingineria fiind, în societatea de azi, fundamentul pentru majoritatea proiectelor de cercetare aplicată.”

Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai prestigioase și comprehensive clasamente internaționale ale universităților, sistemul de clasificare luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare.

Astfel, pentru domeniile Computer Science și Engineering, indicatorii luați în calcul sunt următorii: Învățare-Predare (teaching) - 30%; Cercetare (volum, venituri și reputație) - 30%; Citări (influența cercetării) - 27.5%; Vizibilitate internațională (personal academic, studenți, cercetare) - 7.5%; Venit din industrie (transfer tehnologic) - 5%.

Pentru evaluarea în vederea clasificării în domeniile Computer Science sau Engineering, o universitate trebuie să aibă minimum 500 de publicații în cei cinci ani anteriori colectării datelor în fiecare domeniu și un număr minim de cadre universitare care au activitate în aceste domenii (Computer Science, cel puțin 1% dar nu mai puțin de 20 iar pentru Inginerie cel puțin 4% din total).

 
UPT, locul 1 pe țară în domeniul Calculatoare, Tehnologia informației și Informatică, în ranking-ul THE
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +