Universitatea Politehnica Timişoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mesajul Rectorului

 
 
 

Dragi studenţi,

Un nou an universitar este la început de drum! Cu speranţe, preocupări şi mai ales cu certitudinea că ceea ce veţi învăţa acum în Şcoala noastră vă va fundamenta calea spre împlinirea D-voastră profesională şi socială.

Înainte de toate, să-i felicităm şi să le urăm succes noilor membrii ai comunităţii noastre, cei care, în urma sesiunii de admitere din acest an, au devenit studenţi ai Universităţii Politehnica Timişoara!

Pentru bobocii noştri, deşi am convingerea că alegerea lor a avut în vedere şi acest lucru, ţin să reiterez faptul că Universitatea Politehnica Timişoara este astăzi una dintre cele mai mari şi renumite universităţi tehnice din Europa Centrală şi de sud-est, având statutul de invidiat ca fiind singura universitate din vestul şi sud-vestul României clasificată în prima categorie valorică, aceea a universităţilor de cercetare avansată şi educaţie.

Politehnica timişoreană impresionează astăzi, la 96 de ani de existență, prin zecile de amfiteatre şi săli de curs, laboratoare moderne, cămine, cantine şi restaurante studenţeşti şi nu în ultimul rând cu un complex de baze sportive la o dimensiune şi standarde nemaintâlnite în România şi în ţările învecinate.

Politehnica, azi, la început de an universitar 2016-2017, vă aşteaptă cu o Bibliotecă inaugurată în anul 2014, unică în peisajul educaţional românesc, cu noi laboratoare didactice şi de cercetare, cu un nou teren de sport cu iarbă sintetică - cel mai performant din România.

Politehnica, azi, se prezintă cu un sistem nou de efectuare al stagiilor de practică în companii care să permită o mai bună acumulare de competenţe practice şi implicit cu o mai bună inserție pe piaţa muncii.

Politehnica, azi, vă încurajează să vă pregătiţi în mod continuu recompensându-vă cu burse pentru performanţă la învăţătură, acordând burse speciale şi premii din venituri proprii celor care se fac remarcaţi în activitatea de cercetare sau de reprezentare a universităţii la diferitele  manifestări şi concursuri ştiinţifice, culturale sau sportive.

Politehnica vă oferă acces gratuit în toate spaţiile universitare şi de cercetare şi pe bazele sportive proprii. Masa acordată studenţilor de către restaurantele studenţeşti ale UPT este subventionată cu 50 %.

Mai mult ca oricând în aceste vremuri, avem convingerea că, în ciuda tuturor neajunsurilor, piedicilor, învrăjbirilor la tot pasul, valorile care au definit Școala noastră și menirea ei: libertatea, egalitatea de şanse, solidaritatea, multiculturalitatea, responsabilitatea, profesionalismul și performanţa academică vor dăinui și vor fi un perpetuu exemplu demn de urmat.

În același timp, Politehnica are nevoie de dinamism, de schimbare, de adaptare în acord cu evoluţia lumii. De aceea, gândurile noastre se îndreaptă cu speranță și încredere spre dumneavoastră, dragi studenți.

Credem cu tărie că aveţi calitățile necesare, dorința și puterea de a reuşi!

Vă urez un an universitar plin de realizări şi împliniri!

Prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel ȘERBAN
Rectorul Universității Politehnica Timișoara

 

 
 
Ultima actualizare: 2017-01-20
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Vlog UPT
 
© Copyright 2017 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +