Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studenți premiați la competițiile naționale și internaționale

 
 

 

2019

 

 


Concursul Internațional Studențesc Hard&Soft 2019 s-a desfășurat la sfârșitul lunii octombrie la Facultatea de Științe Tehnice din Novi Sad. 

Universitatea Politehnica Timișoara a participat cu o echipă de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și cu o echipă de la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

 

     

   

 

    

        

 

 

Reprezentanții UPT s-au clasificat pe locurile I respectiv III, după cum urmează:

  • Echipa Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, compusă din Fabian Butean, anul I Master - Electronica Sistemelor Inteligente, Valentin Tîrziu, anul I Master - Electronica Sistemelor Inteligente, Elisei Ilieș, anul IV licență – Electronică Aplicată și Pavel Sergiu, anul IV licență – Electronică Aplicată, coordonați de Szilard Bularka și Septimiu Mischie, a ocupat locul I 
     
  • Echipa Facultății de Automatică și Calculatoare, formată din Adrian Ionuț Țucudean, Adrian George Borsa, Liviu Aniel Alexa și Andrei Cristian Mătrăgună, s-a clasat pe locul al III-lea.

 

 


   ”PREMIILE PROFESIONALE CARPATCEMENT” este un concurs pentru studenții de la facultăți cu profil de construcții. oncursul a avut loc în 3 decembrie 2019 la Timișoara.

 

Studenții Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara au obținut următoarele premii: Draghia Ivan, anul III ICE, Premiul I, Bostioca Marius, anul III CCIA, Premiul II și Iosim Dara, anul III CCIA, Premiul III,

 


Studenți premiați la faza națională a concursului profesional științific studențesc de Rezistența materialelor ”C.C. Teodorescu”
ediția a XXXVII-a, la Rezistența materialelor, Universitatea Petrol - Gaze, PLOIEȘTI, 17 Mai 2019

                                                                                                                               

la profilul mecanic:

       Ferenc MADARASZ - locul III M.E.C.T și Premiul Special AGIR:  student în anul IIB, domeniul Inginerie. mecanică,
    Facultatea de Mecanică




 

 

   

    Daniel Ilie ARCAȘ - Mențiune M.E.C.T și Premiul Special Tiberiu Dimitrie BABEU:  student în
    anul IIA, domeniul Mecatronică, Facultatea de Mecanică

 

 
                                                                              

      la profilul nemecanic:

      Ioan FILIP - locul I M.E.C.T și Premiul Special AGIR, student în anul IIA, domeniul Autovehicule Rutiere, Facultatea de
Mecanică

 

 


Sky Hill 2019

Sky Hill PRO / Light / Work Competition este un concurs internațional de arhitectură care oferă posibilitatea studenților și tinerilor arhitecți de a propune soluții inovative pe o temă reală.
Tema concretă a ediției de anul acesta a fost proiectarea noului spațiu pentru grupul sanitar și dușuri.
Concursul s-a desfășurat în perioada aprilie-mai 2019.
Câștigătorii concursului au intrat în echipa de proiectare, urmărind și coordonând execuția produsului finit, în vara anului 2019, la Dealul Cerului în Rezervația Naturală Cheile Nerei-Beușnița.

Sudenții Facultății de Arhitectură și Urbanism, Bogdan Ardelean și Timotei Hotea din anul II,  au obținut premiu Special al juriului.
 


Street Delivery 2019 ”poezia e în stradă”

Concursul a fost organizat de Ordinul Arhitecților din România Filiala Teritorială Timiș în colaborare cu FAUT - facultatea de Arhitectură și Urbanism Tmișoara și Librăria Cărtureşti Timişoara.
Acest concurs a fost realizat sub formă de proiect scurt/concurs de soluții dedicat studentilor din anul II, cu tema lansată de Librăria Cărturești în cadrul evenimentului Street Delivery Timișoara – Poezia e în stradă 2019.

Studenții Alexandra Rusen și Florin Izvorean au obținut cate un Premiu iar studenții Andrada Carla Herlo și Andreea Ionce au obtinut fiecare cate o mențiune.

 


Discursuri critice, Trienala de la Bucureşti - Arhitectura East-Centric Triennale din București este un eveniment cultural transnațional, destinat explorării critice a fenomenului arhitectural din Europa Centrală și de Est. Contextul general al regiunii noastre și relația sa istorică variabilă cu Occidentul fac apel la un efort pe scară largă pentru a ne afirma identitatea comună, pentru a înțelege panoul inflexional al influențelor culturale și pentru a promova căi creative pentru viitor. Trienala este organizată de Fundația Arhitext Design cu sprijinul timbrului de arhitectură, fiind unul dintre cele trei proiecte strategice al Ordinului Arhitecților din România.  

Studenta anului VI a Facultații de Arhitectură și Urbanism, Bettina Varga, a participat, prin proiectul său selectat, ca finalista, la această expoziție.


Hackathon - Urban Innovation Timisoara

Concurs de idei și soluții avand ca temă, de această dată, mobilitatea urbană.

Echipele participante au avut un context pentru a identifica problemele de mobilitate în orașul Timișoara și au au venit cu noi concepte și soluții inovatoare ce răspund problemelor actuale dar țin cont și de provocările din viitor. Au participat arhitecți, urbaniști, oameni din tech sau din societatea civilă care au adus idei legate de cum să transformăm un oraș, astfel încât să devină mai prietenos cu locuitorii săi.

Un proiect propus de 4 studente în anul IV la Facultatea de Arhitectură și Urbanism : Andreea Cseke, Anamaria Goie, Miruna Țenț, Chircă Laura propune îmbunătățirea design-ului stațiilor de autobuz pentru a le face mai sigure și mai atractive. Modernizarea acestor spații unde ne petrecem timp asteptând este un prim pas pentru a influența pozitiv percepția despre transportul în comun și va avea ca rezultat atragerea mai multor utilizatori. Ca solutie concretă, s-au propus inițiative bottom-up pentru a implica și responzabiliza cetatenii. Acestea includ construcția unor stații prototip modulare, ce vor fi echipate cu prize, panouri solare, spații de joaca pentru copii (în zonele unde spre exemplu există o grădiniță), hartă interactiva etc. Proiectul este de impact și s-a considerat că această inițiativă poate fi aplicată și în alte țări. De aceea această propunere va fi promovată la conferința de mobilitate urbană din Amsterdam din aprilie.

Echipa a fost apreciată cu Premiul special.

 


Concurs de tablouri mozaic: Ediția Arhitectura Timișoara 2019
 

Studenții anilor I și II de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, au reușit să aducă în centrul atenției mozaicul.

Sub îndrumarea cadrelor didactice Andreea Anghel și Camil Milincu, viitorii arhitecți au realizat, în perioada 8 - 19 iulie 2019, 24 de lucrări, cele mai atent executate fiind premiate.

Lucrările au fost reunite într-o expoziție, în holul principal al Bibliotecii Centrală a Universității Politehnica Timișoara, al cărei vernisaj a avut loc joi, 25 iulie 2019, tot atunci având loc și festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări.

Câștigătorii primei ediții a concursului „Competiția Culorilor Mapei” la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara sunt: locul I - Roxana Fogaș, locul II - Evelina Marcu, locul III - Liubovi Prodan.

 


Zilele Educatiei Mecatronice - Olimpiada Nationala de Mecatronica (21-24 mai 2019, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca)

Evenimentul a constituit un pol de atracție și inspirație pentru studenții universităților din țară și nu numai, fiind cea mai importantă manifestare la care acestia și-au putut verifica și testa competențele, prin participarea la concursuri de programare a sistemelor industriale, de realizare și programare a roboților mobili și a dronelor în aplicații de viteză și trasee cu obstacole. De asemenea, au fost organizate expoziții cu realizările de excepție ale studenților specializărilor de mecatronică din țară și din străinătate, cu produse ale firmelor din domeniu, respectiv au fost planificate prezentări și întâlniri cu reprezentanți ai firmelor și companiilor din domeniu.

Studentul Drajile Josif Facultății de Mecanică, anul 4, Roboti Industriali, a obținut Premiul III.

 

 

 

 


Olimpiada Națională de Mecanisme, Iași, 9-10 mai 2019

Între 9 și 10 mai 2019 a avut loc la Iași prima Olimpiadă Națională de Mecanisme (ONM 2019) sub egida Asociației Române pentru Știința Mecanismelor și Mașinilor – ARoTMM. Au participat la competiție studenți din șase centre universitare: Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea și Universitatea din Craiova..

Studenții Facultății de Mecanică din anul 3, Mecatronică: Andrei Aron, Hell Roberta și Ionica Alexandra Gabriela au obținut Premiul III.

 

 


   CONCURSUL STUDENȚESC NAȚIONAL DE MATEMATICĂ „TRAIAN LALESCU”,
   9-11 mai
2019, găzduit de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

   Studenta Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, JINYOUNG CHO,
   a obținut Premiul I la secțiunea C.
 

 

 

 

 


        ACM-ICPC (Asociația
        Mașinilor de Calcul - Concursul Internațional de
        Programare Colegială) este o competiție de
        programare pe  mai multe niveluri. 
        Denumit și  ”Olimpiada Competițiilor 
        de programare” este cel mai mare și prestigios
        concurs de programare din lume.

 


Studenții: Alexandru BĂBĂLĂU , Paul-Alexandru STIEGELBAUER și Tamas SZASZ din anul II, CTI, studenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare au obținut Premiul II

 


Competiția JA Company of the year Competition 2019

Studenții Facultății de Automatică și Calculatoare: Cristian AVRAMESCU, Bogdan-Alexandru BERCEAN, Ştefan IARCA  și Andrei TENESCU au obținut Premiul I la etapa națională.

 


Competiția iTEC (la a XIII-a ediție) sau IT Engineering Contest este un concurs de programare, dedicat atât studenților, cât și elevilor, organizat de Liga AC în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Studenții Facultății de Automatică și Calculatoare:  Bernadeta URSAN, anul 4 Ingineria Sistemelor (IS) și  Cosmin-Ionuţ CÎRLEA  din anul 1 master,  au obținut Premiul II la proba Mobile Development, în cadrul echipei Smelly Cats.

 


Concursul Smart Collectors

Ana Carla MORAR, Marcela Daiana MOTIU și Mihai DAVID, studenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare în anul IV Calculatoare și Tehnologia Informației (CTI), au obținut premiile Best Mobile App – Unihack și Best Hardware Project – Unihack.

 


 

Salonul International de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” Timisoara, 12-14 iunie 2019

 

 

Societatea  Inventatorilor  din Banat în parteneriat cu SC REMIR SRL,  a organizat în perioada 12-14 iunie 2019 în Timișoara, Casa Tineretului. Salonul Internațional de Invenții și  Inovații ,,TRAIAN  VUIA” Timișoara , ediția a V-a. În cadrul salonului sunt acceptate invenții, mărci si proiecte de cercetare.

Festivitatea de deschidere a avut loc în data de 12.06.2019, ora 11.Au fost prezentate invenţii din domenii precum mecanică, electronică, informatică, construcţii, instalaţii, medicină, securitate-salvare, agricultură, protecţia mediului, multe dintre ele prezentate şi premiate la saloane naţionale şi internaţionale de profil respectiv Bucureşti, Cluj, Iaşi dar şi Geneva, Bruxelles, Nuernberg, Chişinău, Zagreb si au participat 304 inventatori, cercetători din mediul universitar, institute de cercetare sau mediul privat.

Studenții Universității Politehnica Timișoara, Facultatea de Inginerie din Hunedoara: Nicoleta Dincă, Adrian Marian, Andrei Sucioni, Ioan Coțofei din anul II AR precum și studenții Vlad-Daniel Nicorici și Robert Valentin Ghisoiu din anul IV AR au obținut Diploma de Excelență ”Justin Capra”.

 


ARHIVĂ (2018, 2017, 2012 - 2016)

 
 
Ultima actualizare: 2020-04-24
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +