UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMISOARA
DEPARTAMENTUL RELATII INTERNATIONALE
 
 
 
 

CETATENI DIN STATE MEMBRE UE, STATE SEE SI CONFEDERATIA ELVETIA

 

Cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) şi din Confederaţia Elveţiană pot participa la examenul de admitere care oferă acces la educaţie, inclusiv pe locuri bugetate, în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români.

În funcţie de ţara în care au obţinut ultima diplomă de studii există următoarele variante:

  • Cetăţenii români, precum şi cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) şi din Confederaţia Elveţiană, care au o diplomă de bacalaureat (pentru candidaţii la studii de licenţă), de licenţă (pentru candidaţii la studii de masterat) sau de masterat (pentru candidaţii la studii de doctorat) obţinută în România vor respecta procedura de pe pagina UPT, secţiunea Admitere.
  • Cetăţenii români, precum şi cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) şi din Confederaţia Elveţiană, care au o diplomă de bacalaureat (pentru candidaţii la studii de licenţă), de licenţă (pentru candidaţii la studii de masterat) sau de masterat (pentru candidaţii la studii de doctorat) obţinută într-un alt stat UE, trebuie să aibă diplomele validate de CNRED. Pentru detalii: http://cnred.edu.ro/#recunoastere-studii-pentru-inscrierea-la-studii-superioare-in-Romania. Dosarele acestor candidaţi vor fi verificate înainte de a fi trimise la CNRED de d-na Laura MIRICĂ (laura.mirica@upt.ro, tel : +40-256-403013, fax: +40-256-403023, Birou 312 - Rectorat).
  • Cetăţenii români, precum şi cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) şi din Confederaţia Elveţiană, care au o diplomă de bacalaureat (pentru candidaţii la studii de licenţă), de licenţă (pentru candidaţii la studii de masterat) sau de masterat (pentru candidaţii la studii de doctorat) obţinută într-un stat din afara Uniunii Europene trebuie să obţină o adeverinţă de recunoaştere a studiilor de la CNRED. Pentru detalii: www.cnred.edu.ro. Dosarele acestor candidaţi vor fi verificate înainte de a fi trimise la CNRED de d-na Laura MIRICĂ (laura.mirica@upt.ro, tel : +40-256-403013, fax: +40-256-403023, Birou 312 - Rectorat).

Pentru cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) şi din Confederaţia Elveţiană se aplică aceleaşi reguli şi sunt valabile aceleaşi termene limită ca şi pentru cetăţenii români.

Drepturile studenţilor internaţionali

NOU! A fost lansată aplicația de mobil StudyinRomania, disponibilă atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru utlizatorii iOS. Aplicația este conectată cu platfoma studyinRomania, oferind informații atât pentru potențialii studenți (cei care doresc să studieze în România), cât și pentru cei care sunt deja studenți în România. Aplicația este disponibilă în limbile română și engleză.

Dacă aveţi întrebări sau nedumeriri, nu ezitaţi să ne contactaţi:

NOU! Catalogul instituțiilor de învățământ superior din România (în limba engleză)

Admitere 2022:

Admitere 2021:

Admitere 2020:

 

ALTE INFORMATII

 
 
   Documente utile pentru candidaţii la studii complete de licenţă, masterat sau doctorat din state terţe UE.
 
 
   Documente utile pentru candidatii din Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, Ungaria, Ucraina şi diasporă.
 
 
 
 
 
Piata Victoriei, Nr.2, 300006,
Timisoara, Romania
Tel. +40 256 403034, Fax. +40 256 403033
© Copyright 2022